Heel erg chagrijnig

M. (Michel) van Heijningen / geen reacties

04-12-2004, 00:00

Vraag

Als ik op school ben ben ik wel eens heel erg chagrijnig. Hoe moet ik daar mee omgaan? “Moet ik het aan iemand vertellen, aan mijn mentor, of aan vriendinnen?

Antwoord

Beste vriend(in),

Je geeft aan dat je stemming op school soms beter zou kunnen. Aan de ene kant denk ik dat iedereen daar weleens last van heeft, aan de andere kant geef jij aan dat je ermee zit anders zou je deze vraag niet stellen. Als dat bij jou heel vaak voorkomt zou het goed zijn jezelf af te vragen of daar een speciale oorzaak voor is. Het is dan, denk ik, goed dat je daar ook met je mentor over spreekt. Hij/zij kan je misschien verder helpen. Ik zou dat eerder doen dan met vriendinnen hier over praten, maar misschien heb jij heel verstandige vriendinnen, dat weet ik natuurlijk niet. Van je mentor mag je verwachten dat hij/zij professioneel is, je vriendinnen zijn dat (waarschijnlijk) niet.

Het is natuurlijk ook heel goed om alles wat je bezig houdt bij God te brengen. Alleen Hij kent jou volkomen en hij kan en wil je helpen met het omgaan met wisselende stemmingen. Vraag Hem iedere dag om Zijn hulp en aanwezigheid en als je zondigt door je slechte humeur, belijdt Hem dan je zonden en vertrouw op wat God zegt in 1 Joh 1:9.

Met vriendelijke groet, Michel van Heijningen

M. (Michel) van Heijningen

M. (Michel) van Heijningen

 • Geboortedatum:
  08-06-1976
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Dorkwerd
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  * kerkelijk werker in Dorkwerd (Gn) en Wijnjewoude (Fr.)

Tags in dit artikel:

chagrijnig
geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben een meisje van 15 jaar en er is een jongen van 20 jaar die al een hele tijd telkens naar mij kijkt. Ikzelf krijg ...
geen reacties
04-12-2006
Deze vraag wil ik graag stellen aan Els van Dijk. Het gaat over reguliere hulpverlening tegenover christelijke hulpverle...
geen reacties
04-12-2010
Mag je, als onbekeerd iemand, Gods zegen toewensen aan anderen? Bijvoorbeeld op een kaart die je stuurt?
3 reacties
04-12-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering