Kerken in Canada

Ds. J.A. van den Berg / 1 reactie

17-06-2024, 09:36

Vraag

In verband met eventuele emigratie buiten Europa, zijn we ons aan het oriënteren of er in Canada op The Maritimes provincies, dus New Brunswick, Nova Scotia en Prince Edward Island, kerken/gemeenschappen/groepen mensen zitten van de GG(iN) of sterk vergelijkbaar, dus behoudend. Zijn hier kerkmensen (met deze kerkelijke achtergrond) al naartoe geëmigreerd? Het is ons bekend dat er (nog) geen officiële NRC zit aldaar. Maar bij meer gelijkdenkende mensen met die achtergrond zou dat in de toekomst misschien wel tot stand kunnen komen?


Antwoord

Het is mij bekend dat meer mensen in deze provincies gaan wonen. Niet alleen nieuwe emigranten, maar ook emigranten uit het verleden of hun kinderen. Helaas weet ik niet of daar behoudende kerken zijn. Het lijkt me aannemelijk dat er vroeg of laat zulke kerken zullen ontstaan. Mijn advies is om contact te zoeken met kerken in Ontario. Waarschijnlijk kunnen zij meer informatie geven over de huidige situatie. Graag wens ik wijsheid en de leiding van de Heere toe in de te nemen beslissing.

Ds. J.A. van den Berg

Lees meer artikelen over:

Canada
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.A. van den Berg

 • Geboortedatum:
  04-02-1967
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Sint Anthoniepolder
 • Status:
  Actief
72 artikelen
Ds. J.A. van den Berg

Bijzonderheden:

Bekijk ook:

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Unionist
19-06-2024 / 08:14
In Nova Scotia is een gemeente waar de dominee afkomstig is uit de "Nederlandse" kerken in Ontario: Ds Martin Den Dekker. Je zou daar eens kunnen informeren: https://www.covenanters.ca/ Hij spreekt overigens alleen Engels.
Je kunt op dit bericht reageren. Klik hier om in te loggen.

Terug in de tijd

Op de website van de Hersteld Hervormde Kerk las ik dat zij een zogenaamde hulpprediker hebben. Deze voert echter niet de titel dominee, maar staat vermeld als eerwaarde heer. Wat is de status en ople...
Geen reacties
17-06-2006
Over enige tijd hopen we te gaan trouwen. We hebben er goed over nagedacht en willen de eerste maanden van ons huwelijk (zes tot twaalf) niet openstaan voor een eventuele zwangerschap. Als voorbehoedm...
Geen reacties
17-06-2008
Pas hoorde ik dat het huis dat Ezechiel te zien kreeg in een visioen en beschreven staat in hfst 40 t/m 46 de derde tempel is. Waar baseert men dat op?
Geen reacties
17-06-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering