Reageren op bastaardvloek

Redactie Refoweb / 2 reacties

03-04-2024, 08:11

Vraag

Ik vind het heel moeilijk om wat tegen mensen te zeggen als ze een bastaardvloek gebruiken. Voor mijn gevoel gebeurt het uit onwetendheid. Zelf doe ik ook wel dingen die niet goed zijn. En als ik dan een ander wel moet waarschuwen vind ik dat heel moeilijk. Ik heb er wel last van als ik niks heb gezegd.


Antwoord

Dat is te lezen in de vragen en antwoorden met de tag 'Vloeken'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2374 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Tonny
03-04-2024 / 12:37
Ik zeg er in principe niets van, wel bid ik op dat moment in stilte voor deze persoon om vergeving. Althans, bij niet-christelijke personen. Bij christenen zou ik dat gesprek makkelijker aangaan, maar een ieder staat daar ook anders in (elke woorden wel/ niet oké zijn). Ik ken iemand die geen 'joh' zegt, want dat is afgeleid van 'goh' wat weer een afkorting is van God, en dus een vloek. Dat gaat mij te ver.

Dus ja, bastaardvloeken... het is een waar grijs gebied. Maar ik zou er rekening mee houden als ik iemand in gewetensnood breng
Huisje_op_de_hei
04-04-2024 / 13:56
Bastaardvloeken.... ik heb weer wat geleerd. Daar heb ik nooit echt over nagedacht. Tot je zo'n vraag tegenkomt bij Refoweb.
Ik vind het ergens een beetje muggenziften als ik eerlijk ben. Mag je dan geen potjandorie, bah of getverderrie meer zeggen? Ik zeg toch wel graag iets als het mij tegenzit (een vervelende bumperklever ofzo..)!

Ik heb meer moeite met mensen die openlijk de naam van Jezus of God vloeken.
Dan zoek ik wel naar een gelegenheid om iets te zeggen; wat ik ook niet altijd makkelijk vind. En soms moet je de confrontatie niet aangaan. Bijvoorbeeld bij agressieve personen.

Terug in de tijd

Ik heb een vraag over dvd-gebruik voor kinderen. Mijn man is van huis uit tv gewend, ik van huis uit niet. Samen hebben wij afgesproken geen tv te nemen maar dat er wel af een toe een film gekeken mag...
13 reacties
02-04-2013
Aan een dominee van Ger. Gem. Wat betekent het dat de zone Gods in de belofte wordt geopenbaard? En wanneer gebeurt dit? Aan het begin van de bekering of na lange tijd pas?
Geen reacties
02-04-2015
Weet u misschien voor mij titels van goede boeken over het huwelijksleven?
Geen reacties
02-04-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering