Geen structuur in mijn gebed

Ds. D. Breure / Geen reacties

02-04-2009, 00:00

Vraag

Ik heb veel moeite met mijn concentratie. Het probleem is dat dit in mijn gebedsleven ook het geval is. Als ik ‘s avonds mijn gebed doe, dwaal ik ontzettend gauw af en kan ik heel moeilijk structuur in mijn gebed vinden. Soms vergeet ik midden in het gebed wat ik even geleden gebeden heb. Ik vind dat zo lastig, ik voel me er schuldig onder, maar ik kan de structuur er niet goed in vinden. Heeft er iemand tips voor mij?


Antwoord

Allereerst mag je weten dat de HEERE wet wat maaksel wij zijn. Als je ook verder je moeilijk kunt concentreren dan weet de HEERE dat dat ook zal gelden voor het gebed.

Toch kunnen er enkele middelen misschien wat helpen. Voor je gaat bidden even een tijdje stilte zoeken. Zodat je gedachten wat tot rust kunnen komen en eerst wat kunnen verwerken. Je kunt voor het bidden een stukje lezen uit de Bijbel en proberen te zoeken waar dit stukje je voor wil leren danken of bidden. Hardop bidden kan ook helpen om de draad niet kwijt te raken. Je zou ook eerst dingen op kunnen schrijven, bijv puntsgewijs, of uitgebreider. Dan kun je dat voor je houden als je bidt en je door laten leiden.

Bovenal mag je de HEERE vragen om zo’n verlangen in je hart naar Hem dat dat je gedachten mee mag trekken. Er is er Eén Die altijd volmaakt bad: Jezus. Daarin wil Hij je Borg en Bron zijn. Borg door te verzoenen al onze zwakte en onzuiverheid in het bidden. En Bron door ons te vullen met Zijn Geest van gebed.

Na elk gebed mag je je gebed in Jezus’ handen geven, opdat Hij het gereinigd brengt tot de Vader. Vooral gereinigd van eigengerichtheid en onzuiverheid in verlangen, ootmoed en vertrouwen. Want dat zijn de ergst zonden in het gebed.
Sterkte en Gods zegen gewenst!

Ds. D. Breure

Lees meer artikelen over:

bidden
Dit artikel is beantwoord door

Ds. D. Breure

 • Geboortedatum:
  30-08-1962
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Kockengen
 • Status:
  Actief
58 artikelen
Ds. D. Breure

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan een dominee van Ger. Gem. Wat betekent het dat de zone Gods in de belofte wordt geopenbaard? En wanneer gebeurt dit? Aan het begin van de bekering of na lange tijd pas?
Geen reacties
02-04-2015
Hoe moet je omgaan met het volgende probleem? Je voelt je aangetrokken tot twee meiden (je mag ze beiden meer dan andere meiden), de één woont dichtbij en zit in dezelfde kerk en het andere meisje woo...
Geen reacties
02-04-2004
Ik zit met een probleem. Mijn relatie is voorbij. Mijn vriendin, waar ik nog steeds heel veel hou, heeft het verbroken omdat ze geen toekomst meer voor ons zag. Ik word werkloos (maar vind wel werk) i...
Geen reacties
02-04-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering