Onderzoek het boek

Redactie Refoweb / Geen reacties

20-11-2023, 08:04

Vraag

“Elk hoofdstuk apart - de Bijbel van kaft tot kaft” van Warren Wiersbe. Dit boek vond ik tussen onze boeken. Ik probeer nu te bekijken of dit boek goed is om te gebruiken bij Bijbelstudie. Of staan hier de dingen anders uitgelegd?

ADVERTORIAL

Naar betere gezondheid en sterkere relaties

Staan voor de beschermwaardigheid van het leven. Samen zorgen voor christelijke zorg en hulp. Inspireren om voor jezelf en de ander te zorgen. Drie pijlers waarop De christelijke zorgverzekeraar staat.

Lees verder...

Naar betere gezondheid en sterkere relaties

Antwoord

Bijbelstudie begint bij onderzoek. Onderzoek of het boek, dat je al in bezit hebt, geschikt is voor het doel waar je het voor wilt gebruiken. Dat doe je bijvoorbeeld door het eerste hoofdstuk te lezen en dat het naast het Woord te leggen. En te doen als de inwoners van Berea (Handelingen 17:11) en zo de woorden van Paulus in 1 Thessalonicenzen 5:21 na te volgen. Hieronder nog wat andere bronnen die je kunt raadplegen:

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

Geen reacties

Terug in de tijd

Beste Refoweb! Allereerst m'n complimenten voor deze grote database aan vragen. Ik weet zeker dat veel jongeren de goede richting is gewezen; een duwtje in de rug hebben gekregen. En zelf speur ik ook...
Geen reacties
18-11-2008
Mag je jezelf bevredigen volgens de Bijbel? Ik doe het regelmatig. Alleen als ik klaar ben heb ik er na altijd een moment van afkeer. Weet iemand hoe dat kan?
31 reacties
18-11-2015
Ik lees heel vaak in de antwoorden dat je moet blijven in de kerk waar God je gesteld heeft (d.m.v. je geboorte). Nou ben ik in de Ger. Gem. in Ned. geboren en na een aantal jaar met m'n ouders overge...
Geen reacties
18-11-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering