Bang voor veroordelingen na avondmaalsgang

Redactie Refoweb / Geen reacties

17-11-2023, 08:02

Vraag

De laatste maanden is er in mijn hart veel veranderd. Ook door God is er door het Woord tegen mij gesproken. Maar het is elke dag een strijd! En ik zou heel graag met iemand er over willen praten. Maar durf geen hulp in te schakelen van onze predikant. Nu is het over anderhalve week Heilig Avondmaal bij ons in de kerk. Maar ik zie heel erg tegen de dienst op. Weet nog echt niet wat ik moet doen. En ben ergens bang dat ik aan moet gaan, maar ben zo bang voor alle reacties van de mensen. Ben elke dag met twijfel en ongeloof. Wat heel erg is en daar strijd ik dan weer mee! Wat moet ik doen? Toch mijn eigen ik aan de kant zetten en met een dominee gaan praten? Maar ben bang voor veroordelingen!


Antwoord

We zouden je willen adviseren in gesprek te gaan met een van onze pastoraal medewerkers: evangelist Jan van Dooijeweert. Je kunt een afspraak met hem maken via vragen@refoweb.nl.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom worden oorbellen bij meisjes wel getolereerd in verscheidene kerken en bij jongens niet? Dat onderscheid wordt alleen gemaakt in het kerkelijk leven want in de 'wereld' mag het wel!
Geen reacties
16-11-2006
Ik werk in de zorg, maar nu is het al de tweede keer dat ik te horen krijg dat ik stil/verlegen ben. Cliënten voelen zich hierdoor niet op hun gemak. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?
2 reacties
16-11-2012
Als ouders hebben wij onze oudste zoon altijd gestimuleerd om lid te worden van een studentenvereniging. Dit heeft hij dan ook gedaan. Na gekeken te hebben bij de vrijgemaakte vereniging, de CSFR en d...
3 reacties
16-11-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering