Nieuwe zwangerschap laat op zich wachten

C. M. Chr. Rots - de Weger / 4 reacties

13-06-2023, 08:57

Vraag

Wij zouden graag een tweede kindje willen. Bij ons eerste kindje was ik meteen zwanger, waardoor ik verwachtte dat het nu ook snel zou gaan. Het laat echter wat langer op zich wachten. Ik ben er veel teveel mee bezig en pieker zoveel. Hoe kan ik het loslaten en vertrouwen hebben dat het komt op het juiste moment?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Loslaten en vertrouwen hebben, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar evengoed: we kunnen de toekomst niet naar onze hand zetten en het heeft ook geen zin om vanalles van de toekomst te verwachten. Relativeren dus, je gedachten verzetten en genieten van wat je nu wél hebt: een kind dat je mag opvoeden tot Gods eer! 

Marijke Rots

Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
4 reacties
Erik1960
13-06-2023 / 17:47
Hoewel ik de nuchtere beschouwingen van mevrouw Rots doorgaans zeer waardeer, vind ik haar wel iets te kort door de bocht in dit antwoord.
De vraagsteller schrijft over ‘wat langer’, maar het blijft in het midden over hoeveel tijd ze het heeft. Het maakt nogal uit of ze het over drie maanden heeft of over 16 maanden. Ook blijft de leeftijd van de vraagsteller onduidelijk. Terwijl onderzoek uitwijst dat met het klimmen der jaren zwangerschappen langer op zich laten wachten.
Davinci83
13-06-2023 / 18:46
Soms lijkt het alsof psyche ook nog wat invloed heeft. Zodra men het loslaat is men al snel daarna zwanger. Althans de verhalen die ik er over hoor..
leene
13-06-2023 / 23:21
Eens met Erik1960.
Als je al langer dan een jaar bezig bent om zwanger te raken van je tweede kind zou ik toch eens naar de huisarts gaan en met hem of haar overleggen.
Maar goed voor het zelfde geld is het 4 maanden of 6 maanden. Dan is het weer een ander verhaal.

@ davinci83: wil je aub aub oppassen met dit soort uitspraken! Het is niet waar ( ik heb veel vrouwen begeleidt die zwanger waren) en daar waren ook vrouwen bij die uit oorlogssituaties kwamen of in stressvolle omstandigheden of eigenlijk helemaal niet zwanger wilde raken en tóch zwanger raakten ondanks alle stress etc. En ik ken vrouwen die echt niet overdreven gestrest waren en toch niet zwanger raakten. Alsof alleen maar gestreste types niet zwanger raken wanneer ze dat willen, alsof je met een knip op de vinger "hoepla ik laat het los dan raak ik zwanger" Dit soort uitspraken maken het vaak alleen nog maar erger want dan is het dus ook nog eens je eigen schuld dat je niet zwanger raakt want "moet je het maar meer loslaten hé.."
Zo werkt het gewoon niet, en ja ik ken ook de verhalen van mensen die overgingen tot adoptie en toen toch ook nog een eigen kind kregen maar ik ken nog meer verhalen van mensen die echt nooit meer een eigen kind kregen.
Johanna89
14-06-2023 / 23:39
Een tip: ga naar de huisarts hiermee.
Secundaire kinderloosheid is een onderbelicht probleem. Veel te vaak en te snel wordt er gezegd 'je hebt toch een kind'.
Daarmee wordt er voorbij gegaan aan veel vragen, gemis, pijn en verdriet.
Voor vrouwen en mannen waarbij een tweede of derde kindje uitblijft kan het verdriet net zo zwaar wegen als wanneer een eerste kindje niet komt. Juist omdat je weet hoeveel vreugde een kindje kan geven kan dit gemis zwaar wegen.
Sterkte hiermee, en ik wens je toe dat je in alles je vertrouwen op Hem mag stellen.

Terug in de tijd

De laatste tijd kom ik steeds meer mensen tegen die zeggen te geloven, maar niet de vruchten en liefde hebben van de ware christen. Ik krijg soms trappen omdat ik nog niet tot het kruis gekomen ben. H...
Geen reacties
13-06-2003
Wat betekent Matth. 11:16, waar staat: Waarmee zal Ik de mensen van deze generatie vergelijken? Ze lijken op kinderen die op het marktplein zitten en elkaar toeroepen: Toen wij voor jullie op de fluit...
Geen reacties
13-06-2011
Aan een dominee uit de Gereformeerde Gemeente/Hersteld Hervormde Kerk (n.a.v. van mijn andere vraag). Ik ben momenteel aan het zoeken naar een kerk die beter aansluit bij mijn geloof. Vrijwel alle ker...
1 reactie
13-06-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering