Openstaan voor een relatie

Redactie Refoweb / 3 reacties

10-11-2022, 08:02

Vraag

Met mijn 23 jaar heb ik nog nooit een serieuze relatie gehad en ik merk bij mezelf dat ik dat momenteel wel zou willen. Ik sta ervoor open om nieuwe mensen te leren kennen. Regelmatig bezoek ik een evenement en ik kom bijna elke week met jongeren in contact. Nu heeft dit alles geen ‘resultaat’ opgeleverd.

Hier ben ik jaren nuchter onder geweest, met de gedachte dat het wel goed/vanzelf komt, maar hoe langer het duurt hoe meer ik begin te twijfelen... Soms vraag ik me af: hoe weet ik of ik single moet blijven of niet? Deze vraag neem ik al lange tijd mee in het gebed, maar ik ervaar van God (nog) geen leiding. Ook heb ik nog geen signalen kunnen ontdekken die hierin duidelijkheid geven.

Misschien maak ik mezelf een beetje gek met zulke vragen, maar ben toch benieuwd: hoe zien jullie dat?


Antwoord

Misschien heb je wat aan de onderstaande soortgelijke vragen en de antwoorden:

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2356 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
ArnoldvanDelden
10-11-2022 / 09:16
Misschien heb je wat aan een preek die ik pas luisterde van ds vd Weg.

2 oktober in HHG Apeldoorn.

https://www.youtube.com/watch?v=Q3o05tHA6-w
schoenveter
10-11-2022 / 09:19
Als je na 10 jaar niets lijkt vinden dan nog zegt dat niets over je toekomst. Soms komt iemand pas laat op je pad. Misschien zie je in de omgeving iedereen 'makkelijk' iemand vinden, en dat kan frustreren als je actief op zoek bent. De maatschappij heeft ook steeds minder geduld en de drang om iets meteen te willen wat je gevoel ook sterk kan beïnvloeden, terwijl de tijd heel goed kan zijn om je ergens anders op te richten! Overigens zijn meerdere (serieuze) relaties niet perse noodzakelijk of nuttig. Want wil je 'ervaring' opdoen, of echt de ware tegenkomen?

Achteraf duurde het bij mij ook langer dan gehoopt en ging het toch relatief snel. En nu zie ik dat die afgelopen jaren zeer nuttig waren om op een goede manier een relatie aan te gaan. Dan zou ik er toen in bepaalde opzichten niet klaar voor zijn en ook bijzondere (levensveranderende) gebeurtenissen hebben gemist. Voor jou kan het nu (nog) niet het goede moment zijn en daar mag je op vertrouwen.

Verder nog een algemene tip: Hoe zit je (de laatste tijd) in je vel? Ben je echt jezelf? Gaat het goed met je, ook in kleine dingen? Of zijn er knelpunten? Want alles wat in je zit neem je ook mee, en straal je ook (onbewust) uit naar anderen. Hoe wil jij dat anderen je zien?
kip
17-11-2022 / 21:56
Sterkte ermee

ik wens u een goede echtgenoot toe

Terug in de tijd

Ik heb deze vakantie een ontzettend gezellig meisje leren kennen. Ze is twee jaar jonger en na een week waren we behoorlijk weg van elkaar. Alleen, er is een groot probleem: zij woont in Frankrijk, vl...
Geen reacties
09-11-2006
Ik zit in een Gereformeerde Gemeenten waar men zich niet houdt aan diverse uitspraken van classis en synode. Zo is het toegestaan dat vrouwen en meisjes zonder hoofddeksel naar de kerk komen en gebeur...
Geen reacties
09-11-2023
Graag zou ik een vraag willen stellen aan prof. dr. M. J. Paul. In clipjes popmuziek wordt er veel verwezen naar illuminatie. Zoals Dark Horse van Katy Perry. Een website die hier veel aandacht aan be...
1 reactie
09-11-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering