Single blijven vanwege relatie met God

Alie Hoek - van kooten / 2 reacties

16-05-2022, 12:07

Vraag

Sinds een tijdje worstel ik (22-jarige vrouw) met de vraag of het wel goed voor me is om een relatie te krijgen/aan te gaan. Voor mijn gevoel komt een relatie met een jongen tussen de relatie met God in. Nu is het God met wie ik alles deel, in een relatie doe je dat met elkaar en ben ik bang dat ik God daardoor op een ‘lager pitje’ kan gaan zetten. Al verlang ik ook sterk naar een relatie om ook samen het geloof te delen en samen Gods wil te zoeken. Hoe moet ik hier tegenover staan?

Deze vraag werd ook besproken in het programma 'Pastorie online':

ADVERTORIAL

Familiedagen - 17, 18 & 19 oktober

Familiedagen 2023 in Evenementenhal Gorinchem belooft een geweldige ervaring te worden voor gezinnen in de herfstvakantie. We hebben een indrukwekkend programma samengesteld, vol met leuke en educatieve activiteiten voor alle leeftijden.

Meer informatie...

Familiedagen - 17, 18 & 19 oktober

Antwoord

Beste 22-jarige vrouw,

Stel je voor dat alle christenen er zo over zouden denken. Dan zouden er binnen afzienbare tijd geen christenen meer zijn en zouden die uitgestorven zijn. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. De Heere God werkt juist ook door de geslachten heen. 

Het is juist fijn om een gelovige jongen te ontmoeten en dat je een relatie met hem krijgt en dan samen het geloof beleeft. Dat kan dan juist een verdieping van je geloofsleven geven. Een drievoudig snoer (God, man en vrouw) wordt immers niet gauw verbroken. Het kan echt een verrijking van je geloofsleven geven als je samen als man en vrouw het geloof beleeft, samen uit de Bijbel leest, bidt, naar de kerk gaat, zingt, je inzet in de dienst van God enz.  En als je dan ook nog eens kinderen mag krijgen, dan mag je die kinderen ook van de Heere Jezus vertellen en zo kan het uiteindelijk door de generaties heen een schare worden die niemand tellen kan. 

God heeft het juist Zelf zo bedoeld dat er mannen en vrouwen zijn en dat die zich tot elkaar aangetrokken voelen, een relatie krijgen, gaan trouwen enz. Daar begint het eerste bijbelboek Genesis al mee. Zo maakt God meteen duidelijk dat een goede relatie in het huwelijk de verhouding met Hem allerminst in de weg hoeft te staan.   

Alie Hoek-Van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

2 reacties
Johanna83
21-05-2022 / 13:26
Helemaal waar het antwoord dat Alie Hoek- van Kooten aan jou geeft. Zelf ben ik (vrouw) achter in de zestig en ook alleen gebleven. Er zijn meerdere redenen waarom/waardoor iemand alleen blijft. Beste 22 jarige, als God jouw levenspad doet kruisen door een ontmoeting met een gelovige man zou ik je aanraden je pad met God, en een gelovige levensgezel, verder te gaan. Het alleen zijn kan ook vijand van je worden. En dat kan je relatie met God ook op een laag pitje doen komen te staan. En dan sta je er in zekere zin alleen voor. Gods zegen in dezen zij je toegewenst.
pat24
21-05-2022 / 14:22
Een positieve uitleg van Alie Hoek. Maar die keuze maakt een ieder persoonlijk zelf als men wilt huwen of niet. Betrek altijd God erbij en Hij hoort boven jou en/of je huwelijk te staan. Heel veel succes als God dat wilt dat je mag gaan huwen. De zegen en Zijn liefde toegewenst.

Terug in de tijd

Waarom heb ik een naam en een doopnaam?
Geen reacties
14-05-2019
Een vraag over de drie verbonden. Is het dus zo dat als er drie verbonden geleerd worden, dat je met alleen het genadeverbond niet zalig kunt worden? Er is toch in Gods verbonden geen gebrek of tekort...
Geen reacties
14-05-2005
Ik ben een meid van bijna 16 jaar en ik heb nu 19 maanden verkering. Dit is al die tijd goed gegaan, maar sinds een maand of twee lopen we steeds vaker tegen (communicatie)problemen aan. Ik wist vanaf...
Geen reacties
14-05-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering