Gereformeerde Gemeenten houden vast aan Statenvertaling

Redactie Refoweb / Geen reacties

18-10-2022, 08:04

Vraag

Aan iemand van de Gereformeerde Gemeenten. Wat is de reden dat men daar aan de Statenvertaling wil vasthouden (ook weer in de synode besproken)? We doen er alles aan om de Bijbel te vertalen in alle talen voor alle volken. De ZGG is blij dat de Unabijbel in gebruik genomen kan worden. Waarom wil de Ger. Gem.  dan niet de Herziene Statenvertaling gaan gebruiken?

Een vertaling is toch nooit perfect? Het is maar een vertaling. Maar het is toch wel belangrijk dat voor iedereen Gods Woord in eigen taal beschikbaar is? De taal van de Statenvertaling is toch niet meer de huidige taal die we nu spreken in Nederland? Ik begrijp oprecht niet waarom ze dan aan de Statenvertaling willen vasthouden. Ik ben erg benieuwd naar de reden.


Antwoord

Meer daarover kun je lezen in het artikel 'HSV en Gereformeerde Gemeenten'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2362 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn dochter heeft heel mooi dik blond haar! Mag je je haar lang laten groeien en dan in een keer een stuk eraf laten knippen voor Kika/haarwensen!?
Geen reacties
17-10-2013
Ik heb tijdens mijn studiejaren (1,5 jaar geleden) een tijdje in een stad op kamers gewoond samen met nog een aantal reformatorische studenten. Hierbij was een ook jongen en we begonnen elkaar erg leu...
Geen reacties
17-10-2014
Ik heb zojuist deze twee filmpjes van Drugslab bekeken over alcohol en daar wordt zelfs gezegd dat alcohol een harddrug is en dat het bizar is dat dit gewoon verkocht kan worden. Waarom wordt dan alco...
Geen reacties
17-10-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering