Dankzegging in gebed

Ds. W. Pieters / Geen reacties

16-08-2022, 10:37

Vraag

In Filippenzen 4:6 staat het volgende: “Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangen in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God.” Mijn vraag is: als ik bid zonder daarbij te danken, doe ik dan iets verkeerd? Is mijn gebed dan onvolledig? Dat dankzegging zeer gepast is en dat we dit veel moeten doen is niet het punt, de vraag is of elk gebed dankzegging moet bevatten.


Antwoord

Als het goed is heeft een bidder die vertrouwensvol en verwachtingsvol God bidt, een dankbaar gemoed. Of dit zich altijd met zoveel woorden uit, is niet aan de orde, maar wel dat hij in rechteloosheid voor de minste gave dankbaar gestemd is.

Verder: voor de zaken die hij gaat vragen, kan hij de Heere vol vertrouwen bij voorbaat danken; niet pas wanneer/nadat hij het ontvangen heeft, maar al wanneer hij erom verlegen is en in het Woord de belovende God ontmoet.

Ds. W. Pieters

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. Pieters

  • Geboortedatum:
    27-06-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Elspeet
  • Status:
    Actief
259 artikelen
Ds. W. Pieters

Bijzonderheden:

website: dspieters.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Sinds drie weken is mijn verkering uit. We hadden bijna vier maanden verkering en het was een fijne, maar ook moeilijke tijd. Ikzelf ben depressief en ik uitte mezelf vaak tegen mijn vriend, waardoor ...
Geen reacties
16-08-2006
Wie worden er bedoeld of wie zijn de zonen Gods uit Genesis 6?
Geen reacties
16-08-2003
Wat hebben bepaalde dominees van de ger. gem. nu precies op jongerenavonden (bijv. die in Hardinxveld-Giessendam) aan te merken? Bij mijn vriend in de kerk wordt er zelfs vanaf de preekstoel ernstig t...
Geen reacties
16-08-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering