Verschil in visie op seks voor het huwelijk

Ds. H. van den Belt / 1 reactie

30-06-2022, 09:55

Vraag

Aan ds. H. van den Belt. In het antwoord 'Seks voor het huwelijk geen christelijke vrijheid' geeft u aan dat het stel bij seks voor het huwelijk de zonde aan God moet belijden en moet trouwen. Maar wat als de ene het wel als zonde ziet en wil belijden voor God en de ander het niet als zonde ziet en ervan overtuigd is dat dit door God als liefde wordt gezien (verschillende vorm van interpretatie dus)?


Antwoord

Het is niet het belangrijkste hoe je zelf of hoe je samen over de zonde denkt, maar hoe God er over denkt. Degene die het niet als zonde ziet, ziet het verkeerd. God ziet wel jullie liefde voor elkaar en Hij is er zelfs de bron van, maar juist daarom wil Hij dat we ons aan Zijn spelregels houden, ook als dat soms lastig is. Praat er ook met elkaar over hoe je het zou vinden als de ander al met verschillende anderen het bed gedeeld zou hebben en dat het huwelijk ook bedoeld is om dat juist te voorkomen. Samen bidden en bijbellezen kan in ieder geval geen kwaad.

Hartelijke groeten,
Ds. H. van den Belt

Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. van den Belt

  • Geboortedatum:
    08-06-1971
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Woudenberg
  • Status:
    Inactief
42 artikelen
Ds. H. van den Belt

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Zv70
30-06-2022 / 11:33
Als één van de twee het als zonde ziet dan zal dat -mag ik hopen- gevolgen voor de verdere omgang vóór het huwelijk. Belijd (en laat) de zonde! En hoewel het mooier zou zijn wanneer je dat sámen deed, is dat toch iets heel persoonlijks!

Terug in de tijd

Mijn collega zei: christenen en moslims discrimineren homós. Ik zei dat dit niet waar is, maar hij zei: dat doet de ChristenUnie ook. Als je wordt geweigerd op grond van je geaardheid is dat discrimin...
Geen reacties
30-06-2008
Wij zijn al een paar jaar gelukkig getrouwd en mogen dagelijks dankbaar leven in de drievoudigheid met de Heere. Wij hebben nog steeds geen gemeenschap gehad, omdat mijn vrouw in haar leven een aantal...
35 reacties
30-06-2010
Wat vindt u  van de partij Jezus Leeft? Op Facebook staan ook filmpjes van deze jongen. Klopt dit allemaal? Is dit bijbels?
1 reactie
30-06-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering