Baard afscheren bij ambtelijk werk

Redactie Refoweb / 1 reactie

16-05-2022, 07:55

Vraag

Wij geloven dat we door God geschapen zijn, in een mannen- of vrouwenlichaam. Elk lichaam heeft lichaamseigen kenmerken, zoals bijvoorbeeld baardgroei voor mannen. En daar gaat mijn vraag over.

Waarom wordt er in veel gemeenten van onder andere de Ger. Gem. verwacht dat hij zijn baard afscheert bij het aannemen van een ambt? God heeft toch ook baardgroei geschapen en waarom zou dit dan afgeschoren moeten worden? Wat heeft baardgroei met ambtelijk werk te maken? Is het afscheren van de baard bij ambtelijk werk vanuit de Bijbel te herleiden?


Antwoord

Dat is te lezen in de artikelen met de tag 'Baard'. Bijvoorbeeld de vraag over 'Ambtsdragers zonder baard'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2357 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Ali636
18-05-2022 / 19:26
Ik las ooit ergens dat de discipelen van Christus baarden hadden. Maar dat ze die afschoren toen echt christen werden (of gedoopt werden met de Heilige Geest.)
Je valt wel van je stoel bij z'n bijgeloof.
In het land waar we wonen en werken zijn dominees werkzaam met zware donkere ( netjes geknipte) baarden. Net Calvijn.
Dat kan zonder probleem. Hebben ze in Nederland hier weer een traditie van gemaakt? Dan tot dogma verheven? Dan tot Bijbels vergeven? Zo doet de RK kerk ook met de 'voortschrijdende openbaring'. Op den duur heb je alleen nog traditie over en is de Bijbel op de achtergrond gekomen.

Terug in de tijd

Ik ben een meisje van 21 jaar, ik heb geslachtsgemeenschap gehad met mijn vriend. Nu geeft de zwangerschapstest aan dat ik zwanger ben. Ik heb er goed over na moeten denken wat ik hiermee aan moest. M...
9 reacties
14-05-2012
Ik ben verliefd op een jongen en hij ook op mij. We hebben al heel lang contact met elkaar via sms. We hebben ook al gezoend, maar het probleem is we zien elkaar de laatste tijd zo weinig en ik ga ste...
Geen reacties
14-05-2005
Hoe moeten we tegen de audiobijbel van Streetlights aan kijken? Hier wordt de bijbel in het Engels en Spaans verteld met muziek eronder!
Geen reacties
14-05-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering