Achterblijvers bij grote verdrukking

Redactie Refoweb / Geen reacties

13-04-2022, 08:02

Vraag

In de eindtijd zullen er naar mijn idee mensen plots verdwijnen (opgenomen worden). Waarom worden sommige christenen daardoor dus voor de grote verdrukking bewaard en anderen blijkbaar niet. Hoe ‘selecteert’ de Heere hierin en zal iedereen die in die tijd leeft dus iemand of meerdere opeens missen of zijn dat uitzonderlijke gevallen?

Voor de opgenomen mensen lijkt me dat heerlijk maar voor de achterblijvers een angst! Hoe kunnen we omgaan/leven met dit verschijnsel dat blijkbaar komen gaat? Wat kunnen we méér doen dan zelf bereid zijn op dit moment?


Antwoord

De meeste reformatorische christenen (en de kerkelijke traditie) zien de 'opname van de gemeente' als een gebeuren op de jongste dag, vlak voor het laatste oordeel. Niet als een voor de wereld verborgen komst van Jezus om Zijn gemeente op te halen, aldus dr. Hoek in het artikel 'De opname van de gemeente'.

Meer vragen en antwoorden over dit onderwerp vind je onder de tag 'Opname van gemeente'. 

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan een dominee van de Gereformeerde Gemeente. Ik zit met een groot probleem. Ik heb al ruim een jaar een relatie. Ik ben heel blij met mijn vriend en hij betekent alles voor me. De laatste tijd denk ...
5 reacties
12-04-2010
Mijn verkering is nu uit, maar lichamelijk zijn wij wel heel intiem geweest. Nog net geen geslachtsgemeenschap gehad, maar verder wel zo'n beetje alles gedaan. Zijn wij dan te ver gegaan en hebben wij...
Geen reacties
12-04-2003
"Want uit genade zijt gij zalig geworden, door het geloof; en dat niet uit u, het is Gods gave." Wat betekent het woordje 'gave'?
Geen reacties
12-04-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering