Psychotherapeut ook werkzaam als paragnost

Ds. W. F. 't Hart / Geen reacties

25-02-2022, 13:45

Vraag

Vroeger heb ik minder fijne dingen meegemaakt in mijn jeugd waarvoor ik nu in behandeling bij een psychotherapeut ben. Ik heb een goede klik met mijn therapeut en voel dat het helpend is. Nu ben ik erachter gekomen dat ze ook paragnost is (niet via haarzelf). Op haar site kan ik daarover iets vinden, waaruit ik opmaak dat ze dit -denk ik- niet toepast in de therapiesessies. Helaas ben ik daar niet zeker van, hoewel ik tijdens de sessies niet merk dat ze paranormale dingen doet.

Nu is mijn vraag of ik daar als christen nog verder mee kan gaan. Ik vind het een lastige situatie, omdat ik me enerzijds heel goed op de juiste plaats voel en het jammer zou vinden als ik een nieuwe therapeut moet zoeken. Alleen wil ik me verre van de occulte wereld houden, omdat ik daarvoor teveel van Jezus houd en Hem daarin niet wil teleurstellen.


Antwoord

Beste vragensteller, In het verleden heb je dingen meegemaakt die dusdanig ingrijpend voor je zijn dat je daarvoor behandeling gezocht en gevonden hebt bij een psychotherapeut. Je voelt je daar thuis en je bent daar op je gemak en het voelt ook dat je geholpen wordt. Dat is fijn en ook iets om dankbaar voor te zijn. Tegelijkertijd geef je aan dat je behandelaar paragnost is. Je hebt niet het idee dat ze haar paranormale gaven inzet voor jouw behandeling en je vraagt je af: kan ik hier als christen nog wel onder behandeling blijven?

Allereerst wil ik je dit meegeven. We leven in een tijd waarin alles goed moet vóélen. Daarbij kunnen we zomaar uit het oog verliezen dat ons gevoel heel bedrieglijk is. Daarom de vraag: is op de een of andere manier meetbaar dat je ook vooruitgang boekt? Ik stel je deze vraag om op een wat objectievere manier te kijken naar je behandelingen.

Dan het tweede. Je hebt de informatie van haar website gehaald. Wat houd je tegen om de vraag te stellen: zet je voor mijn behandeling paranormale gaven in? Of: ben ik onder behandeling van een psychotherapeut of van een paragnost? De antwoorden op deze vragen geven al richting aan.

Waar ik, in de derde plaats, sterk aan moet denken is de geestelijke wapenrusting waar Paulus over schrijft: we hebben een strijd te voeren tegen de geestelijke machten en overheden in de lucht. Een van de krachtigste middelen is het gebed. Daarom: als je besluit verder te gaan met deze therapeut: gebruik het gebed van tevoren en gedurende de behandeling. Mochten er toch paranormale middelen ingezet worden, kan dat wapen die middelen uitschakelen. Dat zal je behandelaar dan ook merken.

Rest mij in de laatste plaats nog twee vragen te stellen: waarom heb je ervoor gekozen om niet in behandeling te gaan bij een christelijke therapeut? En in de tweede plaats: waarom zou je je nu je dit weet nog steeds willen doorgaan, naast het feit dat het goed voelt?

Veel wijsheid gewenst!

Hartelijke groet,

Ds. W. F. 't Hart

Lees meer artikelen over:

occultpsycholoogtherapie
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. F. 't Hart

  • Geboortedatum:
    16-08-1990
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Zwartebroek-Terschuur-Voorthuizen
  • Status:
    Actief
30 artikelen
Ds. W. F. 't Hart

Bijzonderheden:

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik begrijp Exodus 21: 20-21 niet goed. Gaat dit over een Hebreeuwse slaaf of over een buitenlander? Ik heb mijn best gedaan om uit te zoeken wat deze verzen betekenen, want ik vind ze erg pijnlijk, ma...
Geen reacties
25-02-2020
Sinds een week of vier heb ik (man, middelbare leeftijd) last van pijn in mijn onderrug, met uitstraling naar mijn linker bil en been, tevens lichte uitstraling naar mijn linker zaadbal. Ook ontstaat ...
Geen reacties
25-02-2016
Vier jaar geleden kreeg ik door omstandigheden een lichtbol in mij en sindsdien kan ik bij mensen op het voorhoofd tekens lezen. Ik ben vanaf mijn negende jaar uit huis en heb een heel zwaar leven geh...
Geen reacties
25-02-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering