Aanvechting van satan

Ds. A. Simons / Geen reacties

19-10-2021, 09:43

Vraag

Een vraag aan ds. Simons. Wat als satan elke keer zegt dat je geen kind van God bent en je hebt het zelf uit Zijn mond gehoord van wel?


Antwoord

Ik zou als eerste willen zeggen dat het al een hele verademing is als je weet van welke kant dingen komen. Het is voor u/jou duidelijk dat de satan je aanvalt. Het komt in ieder geval van de verkeerde kant. Laat dit diep tot je doordringen. De grootste aanvechting is misschien wel dat we niet weten van welke kant het komt.

Het tweede wat het Woord ons leert is: dat de satan niet zomaar op de vlucht slaat. De Heere Jezus gaat hem te lijf met het Woord (Lukas 4). Er staat geschreven... Dus doet aan de wapenuitrusting van God omdat je de boze kan weerstaan. Het zijn in Efeze 6:13 geen aanvalswapens maar verdedigingswapens. “Doet aan”, zegt de apostel, het is een bevel. Ik raad het u aan, ik beveel het u.

In de derde plaats leert de Heilige Schrift ons in Jacobus 4:7: Zo onderwerpt u dan Gode; wederstaat den duivel, en hij zal van u vlieden. Jakobus spoort ons aan om de duivel te weerstaan en God belooft dat hij van ons weg zal vluchten. Wat een troost in Gods belofte.

Vraagsteller of stelster; strijd de goede strijd des geloofs en u zult een onverwelkelijke kroon ontvangen. Zijn Naam tot eer.

Groet ds. A. Simons

Tags in dit artikel:

duivel
Dit artikel is beantwoord door

Ds. A. Simons

  • Geboortedatum:
    07-05-1958
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Valburg-Homoet
  • Status:
    Actief
162 artikelen
Ds. A. Simons

Bijzonderheden:

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Heb al op veel plaatsen gezocht naar een plaats waar mijn vragen beantwoord zouden kunnen worden, maar dit lijkt me de geschiktste plaats. Ik heb nu 3,5 jaar verkering en vanaf het begin loopt het al ...
Geen reacties
18-10-2007
Ik ben seculier opgegroeid en een paar jaar geleden tot geloof gekomen. Dit is pas gebeurd tijdens mijn huwelijk. Toen ik in verwachting raakte van ons eerste kind zijn mijn man en ik voor de wet getr...
3 reacties
18-10-2017
Aan een dominee van de Ger. Gem. Ik weet dat er al veel vragen zijn gesteld over dit onderwerp, maar deze situatie is wellicht wat anders. Mijn vriend en ik willen graag trouwen, hij is echter geschei...
Geen reacties
18-10-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering