Dode zaadcellen

drs. J. de Jongh-van Hoof / Geen reacties

01-07-2021, 08:06

Vraag

Ik heb ooit gelezen dat dode zaadcellen je verlaten via bloed/menstruatie. Ik slik de pil en hou nooit een stopweek. Blijven die dode zaadcellen nu in mijn lichaam? En wanneer ik ooit stop met de pil, hebben die dode zaadcellen dan invloed? Kunnen ze weer tot leven komen ofzo? Nu ik geen stopweek hou, hoe reinig ik mijn lichaam dan wel van oude zaadcellen?


Antwoord

Zaadcellen gaan dood en worden ’opgeruimd’, daar is geen menstruatie voor nodig. Zaadcellen die dood zijn, kunnen niet weer levend worden. Goede zaadcellen verliezen hun bevruchtend vermogen na twee dagen en kunnen in goede omstandigheiden drie dagen leven waar een normale eicel 24 tot 36 uur leeft... Witte bloedcellen van de vrouw en andere opruimcellen, ruimen onder andere de zaadcellen op.

José de Jongh-van Hoof

Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

  • Geboortedatum:
    30-11-1967
  • Kerkelijke gezindte:
    Zevende-dags Adventist
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
270 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom moesten Adam en Eva vóór de zondeval eten, hoewel zij onsterfelijk waren? Je eet om te leven en sterft als je niet eet.
Geen reacties
30-06-2023
Mijn dominee zegt dat het in Dordtse Leerregels hoofdstuk 5 artikel 10 alleen over de heiligmaking gaat en dat dit niet van toepassing is op de rechtvaardigmaking. Is dat echt waar?
Geen reacties
30-06-2017
Ik heb opnieuw een vraag met betrekking tot de samenkomsten van de gemeente. Ik heb het antwoord gelezen bij de vraag 'Eredienst in de reformatorische kerken', maar heb met betrekking tot het antwoord...
Geen reacties
30-06-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering