Vergaderingen voor vrouwen

Mr. B.H.M. Karens / 1 reactie

11-06-2021, 08:05

Vraag

Zijn er tijdens vergaderingen in de Gereformeerde Gemeenten ook mogelijkheden voor vrouwen om toegelaten te worden, bijvoorbeeld bij plannen voor kerkbouw, of als er problemen zijn binnen de gemeente?

Antwoord

De vraag gaat over vergaderingen in de Ger. Gem. Er zijn verschillende kerkelijke vergaderingen, denk aan ledenvergaderingen, kerkenraadsvergaderingen maar ook synodevergaderingen etc. Uit de gestelde vraag is niet af te leiden om welk type vergaderingen het gaat. De vraagsteller laat ook in het midden of het slechts gaat om het bijwonen van een vergadering of ook om het deelnemen aan beraadslaging en stemming.

Wanneer het gaat om een kerkenraadsvergadering, dan zal het in de regel mogelijk zijn om die te bezoeken teneinde iets aan de orde te kunnen stellen. Gebruikelijk is dat daarvoor een afspraak wordt gemaakt via de scriba van de kerkenraad.

De vragen omtrent de zogeheten mansledenvergaderingen zijn al eens eerder op Refoweb gesteld en beantwoord. Ik verwijs naar onderstaande links:

De vraagsteller zou ik adviseren hierover contact op te nemen met de desbetreffende kerkelijke gemeente.

Met vriendelijke groet,
Mr. B. H. M. Karens

Mr. B.H.M. Karens

Mr. B.H.M. Karens

 • Geboortedatum:
  08-04-1975
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerde Gemeenten
 • Woon/standplaats:
  Lunteren
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Advocaat bij Van Veen Advocaten

1 reactie
ZLD26
11-06-2021 / 11:01
Er zijn in de gg volgens mij wel voorbeelden van vergaderingen (die we dan informatiebijeenkomst noemen) waar ook vrouwen welkom zijn.
Je kunt op dit bericht reageren. Klik hier om in te loggen.

Terug in de tijd

De laatste maanden ben ik enorm bezig met de zin van het leven, de eindigheid van het leven en de oneinigheid van het ee...
geen reacties
10-06-2006
Ik ben een onzeker meisje van 16 jaar. Ik heb iemand op de chat ontmoet die veel problemen heeft. Ik vind het fijn om he...
geen reacties
10-06-2004
Ik heb anderhalf jaar een relatie gehad met een meisje van 21. Die is door grote problemen kapot gegaan, doordat mijn ex...
4 reacties
10-06-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering