Vergaderingen voor vrouwen

Mr. B.H.M. Karens / 1 reactie

11-06-2021, 08:05

Vraag

Zijn er tijdens vergaderingen in de Gereformeerde Gemeenten ook mogelijkheden voor vrouwen om toegelaten te worden, bijvoorbeeld bij plannen voor kerkbouw, of als er problemen zijn binnen de gemeente?


Antwoord

De vraag gaat over vergaderingen in de Ger. Gem. Er zijn verschillende kerkelijke vergaderingen, denk aan ledenvergaderingen, kerkenraadsvergaderingen maar ook synodevergaderingen etc. Uit de gestelde vraag is niet af te leiden om welk type vergaderingen het gaat. De vraagsteller laat ook in het midden of het slechts gaat om het bijwonen van een vergadering of ook om het deelnemen aan beraadslaging en stemming.

Wanneer het gaat om een kerkenraadsvergadering, dan zal het in de regel mogelijk zijn om die te bezoeken teneinde iets aan de orde te kunnen stellen. Gebruikelijk is dat daarvoor een afspraak wordt gemaakt via de scriba van de kerkenraad.

De vragen omtrent de zogeheten mansledenvergaderingen zijn al eens eerder op Refoweb gesteld en beantwoord. Ik verwijs naar onderstaande links:

De vraagsteller zou ik adviseren hierover contact op te nemen met de desbetreffende kerkelijke gemeente.

Met vriendelijke groet,
Mr. B. H. M. Karens

Dit artikel is beantwoord door

Mr. B.H.M. Karens

  • Geboortedatum:
    08-04-1975
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Lunteren
  • Status:
    Actief
2 artikelen
Mr. B.H.M. Karens

Bijzonderheden:

Advocaat bij Van Veen Advocaten


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
ZLD26
11-06-2021 / 11:01
Er zijn in de gg volgens mij wel voorbeelden van vergaderingen (die we dan informatiebijeenkomst noemen) waar ook vrouwen welkom zijn.

Terug in de tijd

Ik ben een preek van Thomas Boston aan het lezen. Daarin zegt hij bijvoorbeeld wel een keer dat het genadeverbond is opgericht met de uitverkorenen. Maar in zijn preek roept hij alle mensen, dus niet-...
Geen reacties
10-06-2008
Mogen verstandelijk gehandicapten gevaccineerd worden?
Geen reacties
10-06-2006
Geachte ds. Van der Sluis. Na het lezen uit Gods Woord bleef de volgende tekst hangen: “Als Nimrod, een geweldige jager voor het aangezicht van de Heere”, Genesis 10:9. Ik weet dat dit Bijbelvers ook ...
Geen reacties
10-06-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering