Makkelijk zondigen na ontvangen genade

Kand. G.A. van Ginkel / 2 reacties

28-04-2021, 10:06

Vraag

Vaak zie ik voorbij komen: “Als je zonden vergeven zijn, dan worden de zonden die je nog gaat doen ook vergeven.” Maar dan worden wij als zondaars toch veel te makkelijk? Van, oh het wordt toch wel vergeven. Natuurlijk moet je er toch om vragen, maar dan vraag je het meer omdat je weet dat het dan toch wel vergeven wordt. Soms betrap ik mezelf daarop; ik heb slecht gedaan, maar het wordt me wel vergeven. Toch mag ik weten dat God mijn leven heeft veranderd.

Antwoord

Wie vrijspraak van zondeschuld mocht ontvangen, mag weten dat ook geen enkele toekomstige zonde scheiding kan maken tussen hem en de liefde van God in Christus.

Het is de droefheid van Gods kind (als hij op zijn plek is...) dat hij nog weer zondigt tegen de liefde van God. Het is zijn hartelijk verlangen om rechtvaardig en heilig te leven tot eer van God. Maar... hoe pijnlijk ontdekken wij: Hier is de hemel niet! Hoezeer er ook een voorsmaak mocht worden ontvangen. Hoe vaak kom je jezelf nog tegen, juist na zo veel ontvangen genade!? Alleen waar wij door de Geest geleid zien op het Lam, wordt door de liefde die God openbaart in Hem, de macht van de zonde gebroken. Waar mijn ogen wegdwalen van het Lam, ben ik, ook na ontvangen genade, tot alles in staat! Bathseba en de zaal van Kajafas zijn niet ver weg... Gods kind zondigt duur: het heeft het Bloed gekost van het Lam! Houd dat voor ogen!

“O God, wees mij zondaar genadig en bewaar mij in Uw Woord!”, blijft hier het gebed van de God-vrezende! Anders gezegd: “Och, schonkt Gij mij de hulp van Uw Geest!”

Kand. G. van Ginkel

Kand. G.A. van Ginkel

Kand. G.A. van Ginkel

 • Geboortedatum:
  13-01-1958
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Maartensdijk
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Pastoraal werk te Veen, Wijk (bij Heusden) en Groenekan.

2 reacties
benefietdiner
28-04-2021 / 22:00
op de vraag staat een duidelijk antwoord in de Bijbel namelijk in Romeinen 6
Samanthi
30-04-2021 / 12:27
Denk aan wat Jezus heeft gedaan.
Gekropen over de grond.
De pijn van de kruisiging.
Het verlaten zijn van Zijn Vader.
Zou je dan makkelijk zondigen?
Zou je dan denken het wordt toch wel vergeven?
Het zou heel goed kunnen dat je de Heere vergeet, dat komt door de oude mens die steeds weer de kop op steekt en weer baas wil zijn.
Maar makkelijk zondigen getuigd niet van liefde voor de Heere en er van doordrongen zijn van wat Hij heeft gedaan.
Je kunt op dit bericht reageren. Klik hier om in te loggen.

Terug in de tijd

Voor God kiezen, is dat in de eerste plaats iets wat je met je verstand of met je gevoel of met je wil behoort te doen? ...
geen reacties
27-04-2009
Ik heb een vraag over het verstaan van de kanttekeningen bij de Statenvertaling als het gaat om het zwijgen van de vrouw...
geen reacties
27-04-2016
Ik ben 67 jaar en ik heb kramp rond mijn hart. Moet ik mij ongerust maken?
geen reacties
27-04-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering