Bijsluiter van medicijn Zoloft

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

03-12-2020, 08:07

Vraag

Ik slik al jaren Zoloft, 100 mg per dag i.v.m. mijn depressie. Hier reageer ik goed op. Nu werd ik er op geattendeerd door iemand dat het kanker kan veroorzaken. Ik zag dit later ook in de bijsluiter. Is dit risico groot en om wat voor kanker gaat dit? Ik ben er een beetje onrustig van. Stoppen mag ik niet van de huisarts met dit medicijn, omdat dit al een keer geprobeerd is en dit fout ging.


Antwoord

De vraag is even blijven liggen. Ik heb te weinig info voor een concreet antwoord.

Erg veel is niet te vinden over kanker als bijeffect, zeker niet over specifieke vormen. Het enige dat ik in de bijsluiter lees is neoplasma, maar dat kan ook goedaardig zijn. In ieder geval is het geen groot thema.

Het beste is om met de degene te overleggen die het medicijn heeft voorgeschreven over voor- en nadelen van het medicijn bij deze specifieke patiënt.

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

medicijn
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

In het boek Genesis staat duidelijk te lezen dat we de vrouw Mannin moeten noemen. Die naam heeft ze van de Heere zelf gekregen. Waarom doen we dat eigenlijk niet?
1 reactie
02-12-2009
In de zondagpreek in mijn gemeente werd er gesproken over de innerlijke bekering. Een bekering die gepaard gaat met een droefheid naar God. Dit zou geen aardse droefheid zijn maar een droefheid in het...
Geen reacties
02-12-2005
Ik ben een jongen van 22 jaar en single. Met dat laatste feit (single zijn) zit ik eigenlijk niet en ik lig er niet wakker van, ondanks dat bijna al mijn vrienden inmiddels verkering hebben of getrouw...
Geen reacties
02-12-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering