Evangeliseren in eigen kring

Redactie Refoweb / Geen reacties

22-06-2020, 12:33

Vraag

Hoe kan ik tegenover ongelovigen in eigen kring Gods licht laten stralen? Het is supermoeilijk, omdat veel mensen de Bijbel theoretisch kennen, maar God Zelf niet. Het maakt zelfs dat ik soms niet over God durf te spreken, want ik weet geen ingang. Ik voel de broosheid van het leven soms erg en voel me daarin best wel eenzaam. Ook onder medegelovigen vind ik hierin weinig herkenning. God heeft ons/mij niet nodig, maar ik heb het gevoel dat als niemand de waarheid vertelt, iedereen verloren zal blijven! Terwijl ik uit ervaring weet hoe rijk God je wil maken.


Antwoord

Om je maar direct uit de kramp te halen... bij de wederkomst van Christus zal er niemand teveel of te weinig zalig (zijn ge)worden. Zeker, evangeliseren (beter nog: getuigen!) -ook in eigen kring- is noodzakelijk, maar het loopt God echt niet uit de hand als wij tekort schieten. Lees ook deze artikelen:

www.refoweb.nl/vragenrubriek/19621/evangeliseren-onder-christenen

www.refoweb.nl/vragenrubriek/22321/uitkomen-voor-bekering

www.refoweb.nl/vragenrubriek/27022/mensen-geloven-mijn-geloof-niet-2-

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Bij een oudvader kwam ik laatst de uitdrukking "inhangende heerlijkheid" tegen. Is dit soms een onjuiste vertaling van een Engelse uitdrukking?
Geen reacties
22-06-2004
Iemand stelde  pas de vraag in een gezelschap: wie is er zeker van dat hij/zij in de hemel komt! Ik vond dit erg confronterend en dacht eigenlijk: lieve mensen, maar hier gaat het niet om. Want als he...
Geen reacties
22-06-2007
 Bij de psalmen is het erg verschillend uit welk perspectief ze worden geschreven. Als ik bijvoorbeeld denk aan Ps. 81:12 is het vanuit het perspectief van de Heere. Als ik denk aan Psalm 25:2, is het...
Geen reacties
22-06-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering