Jeugdvriend ophemelen

C. M. Chr. Rots - de Weger / geen reacties

15-06-2020, 10:40

Vraag

Ik zit met een persoonlijk probleem, namelijk dat ik mijn ex niet uit mijn hoofd krijg terwijl we al jaren verder zijn en ik zelfs ben getrouwd met de liefste man waar ik heel veel van hou. Misschien komt het doordat hij mijn eerste vriend was. Ik was smoorverliefd op hem en zag altijd een toekomst voor me met hem. Tot we uit elkaar groeiden en zijn gedrag veranderde naarmate de puberteit voorbij was.

Als ik hem nu zou leren kennen zou het helemaal mijn type niet zijn. Dat is hij ook niet meer, maar toch moet ik vaak aan hem denken. Ik heb hem nadat wij uit elkaar gingen op een vervelende manier niet meer gezien en kom hem ook nooit tegen. Heb hem nog weleens via de app gesproken. maar ik wil het gewoon achter me laten zonder aan hem te denken. Wat moet ik hier nou mee?

Antwoord

Beste vraagsteller,

Wat u moet doen? De bewuste jeugdvriend op die plaats zetten, waar hij hoort, namelijk bij de dierbare herinneringen. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door voor uzelf eens op te schrijven waarom u toch nooit met hem getrouwd zou zijn. Was het zijn karakter, donkere haar, achtergrond, intelligentieniveau... dat soort dingen. Misschien is zelfs een vergelijking met uw huidige echtgenoot nodig, maar dit zeg ik met enige schroom. Kortom: blijf de jeugdvriend niet ‘ophemelen’ in uw gedachten!

Succes ermee,
Marijke Rots 

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een vraag waar ik best wel mee zit: Ikzelf zit in de Hersteld Hervormde Kerk, mijn vriend in hervormd PKN! Wij ko...
geen reacties
13-06-2006
Hoewel ik wel graag een vaste vriendin zou hebben is het mij nog niet gelukt. Heeft u nog tips of kent u datingsites?
geen reacties
13-06-2007
Ik heb drie jaar verkering gehad met een jongen die negen jaar ouder dan mij is. Na dat we verloofd waren heb ik het met...
geen reacties
13-06-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering