SOA

drs. A. Meijer / Geen reacties

29-01-2020, 13:54

Vraag

Sinds enige tijd heb ik een relatie met een jongen. Hij zegt dat hij niet seksueel actief is geweest met andere meisjes, maar ik twijfel daaraan (het lijkt of hij ervaring heeft, gezien zijn handigheid). Nu knuffelden we in ons ondergoed en kwam er vocht vrij bij hem, waardoor mijn onderbroek flink nat werd. Ik schrok daar flink van. Ik was ongesteld. Zou ik toch zwanger kunnen raken? En zou het wijs zijn om een soa-test te doen of kun je hierdoor geen soa oplopen? Ik heb wel een beetje een geïrriteerd gevoel van onderen.


Antwoord

Beste vragenstelster, 

Vertrouwen lijkt mij erg belangrijk voor een goede relatie. Hoe komt het dat je hem niet volledig vertrouwt? En is dat wel een goede basis waarop je intimiteit kunt hebben? Het lijkt mij goed om dit eerst voor jezelf helder te hebben.

Tijdens de ongesteldheid kun je niet zwanger raken. Van voorvocht of sperma kun je, als je partner besmet is, een SOA krijgen als het in contact komt met jouw slijmvlies. Een geïrriteerd gevoel van onderen wijst niet specifiek op een SOA. 

Vriendelijke groet,
A. Meijer, huisarts

Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
281 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

In onze gemeente wordt regelmatig op de zondagavond uit de catechismus gepredikt. Persoonlijk heb ik hier niets aan (te dogmatisch). Het spreekt mij niet aan. Ik heb veel meer aan een "gewone" preek. ...
Geen reacties
29-01-2007
Mijn man is het huis uit. Hij heeft me bedrogen en ons gezin geruïneerd. Wat moet ik doen?
2 reacties
29-01-2013
Na je 30e krijg je de oproep voor onderzoek naar baarmoederhalskanker. Als je niet getrouwd bent (en dus nooit seksuele omgang hebt gehad) kun je dan baarmoederhalskanker krijgen? M.a.w. is er dan een...
Geen reacties
29-01-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering