Geen vlees eten

Redactie Refoweb / 1 reactie

31-12-2019, 08:12

Vraag

Zouden we als christenen in deze tijd niet allemaal vegetariër moeten zijn of alleen nog maar wild vlees eten? God heeft ons bij de schepping de heerschappij over de dieren gegeven, maar ook de verantwoordelijkheid van rentmeesterschap. In de tijd van de Bijbel hadden dieren een hele andere rol, ze waren vaak nodig voor de voedselvoorziening en stonden veel dichter bij een gezin.

In deze tijd worden dieren in massale hoeveelheden gehouden en geslacht, waarbij we niet alleen het klimaat, maar ook de individuele dieren kwaad doen. Het feit dat het veel verder van ons af staat en we er geen beeld meer bij hebben als we de boterhamworst in ons mandje leggen, maakt het niet juist denk ik. Ook kunnen we qua voeding in deze tijd prima zonder vlees. Zou u hier een perspectief vanuit de Bijbel op kunnen geven?


Antwoord

Paulus schrijft in Romeinen 14:2: “De een gelooft wel, dat men alles eten mag, maar die zwak is (in het geloof), eet moeskruiden.” Heldere, Bijbelse taal.

Lees ook de onderstaande artikelen:

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Ali636
11-01-2020 / 16:43
Sommigen zijn vanuit de Bijbel er op tegen dat je vegetariër wordt. Maar ik vind in het Oude Testament ook dat iedereen van het geslachte Paaslam moest eten. Ook de vreemdeling. Ik beschouw ons als christenen als vreemdelingen ingelijfd bij Gods volk.
Persoonlijk eten we veel minder vlees dan vroeger. Een paar keer per week zonder vlees en niet slecht. En 50 gram rundergehakt per persoon smaakt ook goed.

Terug in de tijd

Aan een HHK-dominee (liefst dominee Joppe) die meewerkt aan de Statenvertaling met uitleg. Ik kreeg onlangs de brochure in de brievenbus over de Statenvertaling met uitleg. Ik vind het een mooi initia...
1 reactie
30-12-2014
Ik heb een vraag over conversietherapie in Nederland. Als ik hier over op zoek ga op internet, zie ik genoeg petities die deze vorm van therapie willen verbieden, statements van regeringspartijen die ...
Geen reacties
30-12-2021
In een preek werd door een dominee het volgende gezegd: De bekende dogmaticus H. Bavinck lag op zijn sterfbed en hij gaf aan dat hij God niet kon ontmoeten. Het was bij hem alleen verstandswerk. Ik he...
Geen reacties
30-12-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering