Geen vlees eten

Redactie Refoweb / 1 reactie

31-12-2019, 08:12

Vraag

Zouden we als christenen in deze tijd niet allemaal vegetariër moeten zijn of alleen nog maar wild vlees eten? God heeft ons bij de schepping de heerschappij over de dieren gegeven, maar ook de verantwoordelijkheid van rentmeesterschap. In de tijd van de Bijbel hadden dieren een hele andere rol, ze waren vaak nodig voor de voedselvoorziening en stonden veel dichter bij een gezin.

In deze tijd worden dieren in massale hoeveelheden gehouden en geslacht, waarbij we niet alleen het klimaat, maar ook de individuele dieren kwaad doen. Het feit dat het veel verder van ons af staat en we er geen beeld meer bij hebben als we de boterhamworst in ons mandje leggen, maakt het niet juist denk ik. Ook kunnen we qua voeding in deze tijd prima zonder vlees. Zou u hier een perspectief vanuit de Bijbel op kunnen geven?

Antwoord

Paulus schrijft in Romeinen 14:2: “De een gelooft wel, dat men alles eten mag, maar die zwak is (in het geloof), eet moeskruiden.” Heldere, Bijbelse taal. Zie verder onderstaande artikelen:

www.refoweb.nl/vragenrubriek/23076/vegetarisch-eten

www.refoweb.nl/vragenrubriek/19546/veganist

www.refoweb.nl/vragenrubriek/22673/duurzaamheid-en-christen-zijn

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

1 reactie
Ali636
11-01-2020 / 16:43
Sommigen zijn vanuit de Bijbel er op tegen dat je vegetariër wordt. Maar ik vind in het Oude Testament ook dat iedereen van het geslachte Paaslam moest eten. Ook de vreemdeling. Ik beschouw ons als christenen als vreemdelingen ingelijfd bij Gods volk.
Persoonlijk eten we veel minder vlees dan vroeger. Een paar keer per week zonder vlees en niet slecht. En 50 gram rundergehakt per persoon smaakt ook goed.

Terug in de tijd

Kerst. De dominee preekte over Lukas 2:6-7. Kerst, een werk van de drie-enige God. Een heel mooie en rijke preek; tot he...
geen reacties
30-12-2006
In een Bijbel, Genesis 1-26, staat de volgende tekst: God zei: laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons...
geen reacties
01-01-2018
Ik vind het erg belangrijk om eerlijk met mijn naaste om te gaan. Ik zie het dan ook als mijn plicht om mensen aan te sp...
13 reacties
30-12-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering