Jezus twijfelde niet

drs. J. Hoekman / Geen reacties

07-03-2019, 12:45

Vraag

Met mijn kring van de studentenvereniging behandelen wij het boek “God is goed” van James Bryan Smith. In een hoofdstuk schrijft hij dat Jezus, doordat Hij volledig mens is geweest, met ons mensen mee kan voelen in alle verleidingen etc. die het aardse leven ons te bieden heeft. Tot zover konden wij met hem mee komen in zijn gedachtengang. Vervolgens stelde hij dat “Jezus ook in onze twijfel mee kan voelen omdat Hij Zelf ook twijfelde.” Dit laatste werd echter -en helaas- niet bijbels onderbouwd door Smith. Wij vroegen ons daarom af of Jezus inderdaad wel kón twijfelen, Hij is immers God. Zou u het antwoord met bijbelteksten willen onderbouwen?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Daar kan ik heel kort in zijn. Jezus is inderdaad in alles aan ons gelijk geworden behalve dan dat Hij niet zondigde. Omdat Hij als zondeloos mens in voortdurend contact stond met de Heilige Geest was Hij in alles aan de wil van God Zijn Vader gehoorzaam.

Als we dan in Jacobus 1: 6 lezen: “Immers, wie twijfelt, lijkt op een golf van de zee, die door de wind voortgestuwd en op- en neergeworpen wordt, want zo iemand moet niet denken dat hij iets ontvangen zal van de Heere” (HSV), DAN is mijn conclusie: Jezus twijfelde niet en ging Zijn weg in volledige gehoorzaamheid aan de Vader.

Met broederlijke groet,
Ds. J. Hoekman,
Van de Ark op Urk

drs. J. Hoekman

drs. J. Hoekman

  • Geboortedatum:
    27-01-1962
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Urk
  • Status:
    Actief
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe kun je Gods leiding in je leven ervaren? Ik vraag de Heere wel wat Hij wil dat ik doen moet, maar de Heere antwoordt niet. Het gaat dan bijvoorbeeld om het kiezen van je studierichting. Kunt u mij...
Geen reacties
07-03-2004
Aan de Herziene Statenvertaling. Een paar maanden geleden ben ik bij de tentoonstelling geweest over de Dode Zee-rollen. Nadat ik meer gelezen had over deze rollen en ik meer open sta voor tekstvariat...
Geen reacties
07-03-2014
Als God ons gebed niet verhoort, is dat dan kwalijk bidden? Dat staat toch in Jakobus 4?
Geen reacties
07-03-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering