Verantwoorde games

Redactie Refoweb / 2 reacties

14-02-2019, 13:44

Vraag

Onze kinderen willen graag spelletjes op de computer doen. Zijn er verantwoorde spellen? Heeft iemand tips?


Antwoord

In de artikelen over digitale spelletjes (onder de tag 'games') kun je veel informatie vinden waarmee je zelf een keuze kunt maken. Misschien hebben de bezoekers van Refoweb ook nog tips voor je.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2355 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
henkie
14-02-2019 / 14:37
Dr. Panda, candy crush, Subway surfers, toon blast, angry birds etc.
schoenveter
16-02-2019 / 23:15
Helaas weinig informatie over de leeftijd en interesse van de kind(eren), dus hierbij wat algemeen advies:

Er zijn veel gratis spellen, maar hier zit vaak een addertje onder het gras en is het echt niet zo onschuldig. Zo kan je gevoelig zijn om dan toch geld eraan uit te geven, en vaak om te voorkomen dat je niet teveel tijd spendeert aan een spel. Goedkoop is duurkoop...

Daar zie al de keuze: Of veel tijd eraan kwijt zijn, of je geld eraan uitgeven. Om je aandacht bij dat spel te houden passen ze ook veel psychologische trucjes toe om je verslaafd te maken. Slaaf worden aan iets is eigenlijk jezelf eraan verkopen. Eigenlijk lok je jezelf uit om de dag zo in te vullen dat je daar continu mee bezig blijft..

Bij gratis spellen zie je vaak ook nog reclames voorbij komen, zo zag ik een tijdje reclames over een spel waarbij het draaide om vreemdgaan (bij een gratis spel dat geschikt was voor kinderen!). Krijg je dat soort beelden te zien!

Er zijn ook betaalde spellen, die voor een relatief betaalbaar bedrag te spelen zijn. Maar welke zijn geschikt? Rollercoaster Tycoon of andere 'simulatie' spellen kunnen tussentijds gepauzeerd (opgeslagen) worden. Dat is makkelijk om ook een tijdslimiet eraan te stellen. Of bepaalde spellen die uitdagen om iets op te lossen, te puzzelen, te bouwen?

Het makkelijkste is: Laat de kinderen zelf met ideeën komen, ga ervoor zitten en ontdek wat die spellen aanbieden. Mocht er iets verkeerds in gebeuren, dan kan dat ook leerzaam zijn voor hun om daarmee om te gaan, en om een ander spel te kiezen.

Terug in de tijd

In de HSV is "de dag des Heeren" in Handelingen 2:20 en 1 Thessalonicenzen 5:2 vertaald met "de dag van de Heere". Waarom is dit niet gebeurd in 2 Petrus 3:10 en Openbaring 1:10?
1 reactie
14-02-2011
Mijn ouders hebben mij nooit iets verteld over seks. Ik durf het ook niet te vragen. Ik ben van school thuis gehouden toen m’n ouders hoorde dat we seksuele voorlichting kregen. Ik neem ze dat eigenli...
2 reacties
14-02-2020
Geachte dominee Van den Brink. Dank u wel voor uw aan duidelijkheid niets te wensen overlatende boek "Hyperdordt". Heel zinnig en mooi vind ik de uitleg over Gods verborgen en Zijn geopenbaarde wil en...
Geen reacties
14-02-2024
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering