Gescheiden leven van autistische man

Ds. J.D. Heikamp / Geen reacties

19-09-2018, 11:24

Vraag

Dominee Heikamp. Mijn man (35) heeft autisme waar ik niet mee om kan gaan. We wonen gescheiden en ik zie het niet zitten om weer samen met hem te leven onder één dak. Is in deze situatie scheiden geoorloofd?


Antwoord

De achtergrond van uw vraag kan zijn dat uzelf het antwoord vanuit Gods Woord weet. U zit in een duivels dilemma. U mag niet scheiden en kunt met uw man niet samen leven.

Hoe dit op te lossen? Dat weet ik eerlijk gezegd ook niet. Wel weet ik dat het met een man of vrouw samen te leven met autisme bijzonder moeilijk kan zijn. U wist wellicht bij het trouwen dat hij deze ziekte had. Liefde is vaak blind en dan gaan de ogen te laat open. Ik weet dat zo’n huwelijk onder begeleiding ook goed kan gaan. Probleem is vaak dat ze hulp afwijzen, ze vinden het niet nodig en kunnen het zelf oplossen, vooral als een ander doet wat ze willen. Meestal zit daar de oorzaak van botsingen.

Het is een zwaar kruis wat u is opgelegd. God alleen kan u de weg wijzen en ondersteuning schenken. U zult als een onbestorven weduwe door het leven moeten gaan. Slechts één weg blijft er voor u open: ZIJN GENADETROON.

De HEERE  gedenke u naar de rijkdom van Zijn genade,
Ds. J. D. Heikamp

Tags in dit artikel:

echtscheiding
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.D. Heikamp

  • Geboortedatum:
    09-11-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Staphorst
  • Status:
    Actief
283 artikelen
Ds. J.D. Heikamp

Bijzonderheden:

Emeritus

website: http://dsheikamp.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een vraag over stiefouderschap. Ik ben sinds zeven jaar stiefmoeder. Mijn stiefdochter was nog heel jong toen ik haar leerde kennen. Later ben ik met haar vader getrouwd en werd ik haar stiefmo...
12 reacties
18-09-2013
Wat betekent verharden in gebed?
Geen reacties
18-09-2017
Ik heb een vraag over Mattheus 25:37 en verder. Hierin wordt er gesproken over dat de rechtvaardigen in het oordeel niet zullen weten wanneer ze de Heere hongerig enz. gezien hebben. Op mij komt dit z...
Geen reacties
18-09-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering