Gescheiden leven van autistische man

Ds. J.D. Heikamp / geen reacties

19-09-2018, 11:24

Vraag

Dominee Heikamp. Mijn man (35) heeft autisme waar ik niet mee om kan gaan. We wonen gescheiden en ik zie het niet zitten om weer samen met hem te leven onder één dak. Is in deze situatie scheiden geoorloofd?

Antwoord

De achtergrond van uw vraag kan zijn dat uzelf het antwoord vanuit Gods Woord weet. U zit in een duivels dilemma. U mag niet scheiden en kunt met uw man niet samen leven.

Hoe dit op te lossen? Dat weet ik eerlijk gezegd ook niet. Wel weet ik dat het met een man of vrouw samen te leven met autisme bijzonder moeilijk kan zijn. U wist wellicht bij het trouwen dat hij deze ziekte had. Liefde is vaak blind en dan gaan de ogen te laat open. Ik weet dat zo’n huwelijk onder begeleiding ook goed kan gaan. Probleem is vaak dat ze hulp afwijzen, ze vinden het niet nodig en kunnen het zelf oplossen, vooral als een ander doet wat ze willen. Meestal zit daar de oorzaak van botsingen.

Het is een zwaar kruis wat u is opgelegd. God alleen kan u de weg wijzen en ondersteuning schenken. U zult als een onbestorven weduwe door het leven moeten gaan. Slechts één weg blijft er voor u open: ZIJN GENADETROON.

De HEERE  gedenke u naar de rijkdom van Zijn genade,
Ds. J. D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

 • Geboortedatum:
  09-11-1939
 • Kerkelijke gezindte:
  Hersteld Hervormd
 • Woon/standplaats:
  Staphorst
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Emeritus

  website: http://dsheikamp.refoweb.nl

Tags in dit artikel:

echtscheiding
geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een vraag over het Heilig Avondmaal. De eerste keer dat God mij er naartoe leidde was erg bijzonder. Alles nieuw...
5 reacties
18-09-2012
Beste meneer Slurink. Al veel antwoorden van u over muziek heb ik gelezen en dat heeft mij erg geholpen. Nu heb ik zelf ...
geen reacties
19-09-2019
Wat te denken van spellen als Game of Thrones? Kan je die spelen als christen/christin?
geen reacties
19-09-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering