Weg van zeemeerminnen

C. M. Chr. Rots - de Weger / 4 reacties

03-08-2018, 12:51

Vraag

Mijn dochter is weg van zeemeerminnen. Dit wil ze dus graag voor haar verjaardag. Ben het van huis uit niet gewend, maar weet er eigenlijk geen gegronde reden voor om het niet te geven. Is die er wel uit christelijk oogpunt?


Antwoord

Beste mevrouw,

Een zeemeermin is een sprookjesfiguur, voor zover ik weet. Waar de commercie handig op inspeelt, door allerlei producten te fabriceren die te maken hebben met sprookjes. Dat gebeurt toch al veel langer? Nu is het eens niet roodkapje (waren dat geen schattige popjes, vroeger?) maar een zeemeermin. Een volgende ‘rage’ is misschien wel de gelaarsde kat, of zo. Het hangt een beetje van de leeftijd van uw dochter af én van háár verbeeldingskracht of u ‘mee’ kunt gaan in haar verlangen. Met enige nuchterheid zie ík geen ‘kwaad’ in een kinderwens. Maar ja, ú bent het wellicht niet met mij eens. Uit ‘christelijk oogpunt’. Dat mag, maar legt u me dan eerst uit wat u onder ‘een christelijk oogpunt’ verstaat!

Een fijne verjaardag met dochterlief toegewenst!

Marijke Rots

Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1500 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
4 reacties
Bezinningsavonden
04-08-2018 / 16:12
Beste mevrouw,

Wilt u deze video eens kijken (zie link)
Ben benieuwd naar uw reactie.

https://youtu.be/2ckHAl2stoM
Samanthi
05-08-2018 / 21:47
Bezinningsavonden, een helder verhaal
henkie
05-08-2018 / 23:01
Er zijn meer zeemeerminnen dan Ariël, De Kleine Zeemeermin van Disney.
Bovendien is het inderdaad een sprookjesfiguur, het is namelijk gebaseerd op het karakter uit het gelijknamige sprookje De kleine zeemeermin van de Deense schrijver Hans Christian Andersen (Wikipedia).
Peetje
06-08-2018 / 10:28
@ Bezinningsavonden, bedankt voor het dele van de link. Ja deze video moet iedereen zien. Het is een goed verhaal, onderbouwd vanuit de Bijbel. We tuimen er met z'n allen veel te gemakkelijk in het lijkt zo onschuldig. (wolf in schaapskleren)

Vanuit thuis ben ik ook geen disney figuren gewend, mocht er per ongeluk iets opstaan, werd daar ook niet moeilijk over gedaan.
Veel wijsheid gewenst.

Terug in de tijd

Laatst had ik een goed gesprek met een vriendin (19). We waren erg open tegen elkaar en ze vertelde me het volgende. Ze verlangt al lange tijd naar een vriend, maar heeft nog nooit een relatie gehad. ...
2 reacties
01-08-2012
Is Maria de moeder van Jezus opgenomen net zo als Elia? Hier zegt de Bijbel natuurlijk niets over, maar zijn er andere (historische) geschriften die hier wel over schrijven? Of zijn er juist geschrift...
2 reacties
01-08-2017
De laatste tijd brandt mijn vagina en jeukt deze. Ik vroeg mij af of dit komt doordat ik er wat vaseline op had gesmeerd voor na het scheren, maar per ongeluk is hiervan een beetje in de vagina gekome...
1 reactie
01-08-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering