Kiezen tussen twee jongens

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

26-07-2018, 08:00

Vraag

Ik ben 17 jaar en heb sinds 1,5 jaar een vriend. We hebben al die tijd een goede relatie gehad. Mijn vader is een paar maanden geleden overleden aan kanker. Hij is een jaar ziek geweest. Mijn vriend en ik kunnen niet goed praten over echt zulke serieuze dingen. Onze gesprekken blijven meestal vrij oppervlakkig.

Nu heb ik sinds kort contact met een andere jongen met wie ik ontzettend goed kan praten. Ook hij heeft het niet altijd even makkelijk. Ik merk bij mezelf dat ik een deel van de dingen die ik bij mijn vriend niet goed kwijt kan (of wel kwijt kan, maar die hij niet begrijpt) bij die jongen neer leg en daar dan met hem over ga praten. Ik vul het tekort in de relatie tussen mijn vriend en mij op met die andere jongen.

Ook is het een week of vier geleden even uit geweest met mijn vriend. Ik had toen zoveel spijt dat het nu weer aan is. Maar als ik zoveel met die andere jongen praat heb ik blijkbaar dus niet genoeg aan mijn eigen vriend. Maar omdat ik de vorige keer zoveel spijt heb durf ik het nu niet weer uit te maken. Ook begin ik die andere jongen een beetje leuk te vinden. Wat is uw advies? Het uit maken met mijn vriend?


Antwoord

Beste zeventienjarige,

Wat mijn advies is... dat kun je toch wel aanvoelen? Met twéé jongens doorgaan houd je niet lang vol. Of jíj misschien wel, maar de heren-in-kwestie waarschijnlijk niet. Tenminste, als zij van elkaars bestaan op de hoogte zijn (of kómen)! Dus: kies! Verwacht niet van de jongens dat zij kunnen omgaan met het grote verdriet in jouw leven, waar je -nog maar een paar maanden geleden- mee te maken kreeg. Natuurlijk zal het de jongens niet onberoerd laten, maar zij staan er anders tegenover dan jij zelf. Gewoonweg omdat het jóúw vader, júllie gezin, betrof. Hún verdriet zal ánders zijn dan dat van jou.

Ja, je hebt heel wat te verwerken gekregen! Het is niet niks als je vader sterft. Nooit, maar zeker niet als je nog maar zeventien jaren jong bent! Natuurlijk is het heel fijn om met een vertrouwde vriend te kunnen praten over alles wat met je vader, zijn ziek-zijn en zijn sterven te maken heeft, maar dat is iets ánders dan liefde voelen. Verliefdheid, groeiende liefde... het kan allemaal. Prima, maar verwar je gevoelens van nú niet met die van ‘eerder’. Geef je zelf en beide vrienden de tijd, waarbij ik zeer zeker niet bedoel dat je beide ‘aan het lijntje’ moet houden!! Kies. Zeker, daarbij zul je iemand teleurstellen. Helaas, dat is niet anders. Het is wél eerlijk. Tegenover beide jongemannen. Misschien stel je jezelf ook wel teleur door je twijfels. Dat is niet erg, want je gevoelens zijn nu niet ‘stabiel’. Na verloop van tijd groei je best naar de een of naar de ander toe... of naar nog een heel andere, want wie weet ontmoet je binnenkort een volgende leuke jongen waar je je héle leven mee zou willen delen!

Marijke Rots

Tags in dit artikel:

relatiekeuze
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Op dit moment zit ik met een dilemma. Ik ben op zoek naar een liefde die (denk ik) niet bestaat. Het klinkt misschien raar maar het is nou eenmaal zo. Ik heb altijd het gevoel gehad dat er ooit eens e...
1 reactie
25-07-2015
Mijn vriend en ik gaan steeds te ver. Wij weten dat dit heel verkeerd is. We hebben dit ook samen voor de Heere neergelegd en het ging een tijd erg goed, maar we vallen weer in het oude en hebben het ...
11 reacties
25-07-2013
We zouden bij mensen thuis wat gaan eten op zondag, maar nu willen ze met ons uit eten gaan die dag. Mijn man heeft geen enkel bezwaar, want hij heeft niets met het geloof. Echter, ik sinds enkele jar...
3 reacties
25-07-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering