Vriendin voor verstandelijk beperkte

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

21-05-2018, 12:00

Vraag

Een kennis van mij wil graag een vriendin, maar hij is verstandelijk beperkt. Zelf kan hij geen vriendin zoeken. Bestaan er christelijke instanties die hem kunnen helpen? Hij is halverwege de 20.


Antwoord

Beste vraagsteller,

Het is natuurlijk heel erg lief als je voor een kennis een vriendin gaat zoeken, maar is dat de goeie weg nu je zegt dat hij dat zelf niet kan? Ieder mens moet zijn/haar eigen leven leiden. Waarbij vrienden ondersteunend kunnen zijn, maar níét door verantwoordelijkheden over te nemen. Nogmaals, bedenk waar jouw goedbedoelde zorg omslaat in bemoeienis. Een verstandelijke beperking zal ook binnen een mogelijke relatie een blijvende zorg zijn. Waarmee ik níét zeg, dat een relatie onmogelijk is. Maar of jíj (“kennis”, zoals je schrijft) de aangewezen persoon bent om ‘iets te regelen’ vraag ik me af!
 
Heeft deze kennis van jou familie: bespreek dan eerst eens met hen wat jouw gedachten zijn! Misschien worden jouw ideeën gewaardeerd, misschien ook niet. In ieder geval zou ik geen ‘anonieme’ instantie -hoe christelijk ook- inschakelen zonder voorkennis van mensen die dichter bij jouw kennis staan dan jij zelf doet. Al jouw goede bedoelingen ten spijt. 
  
Succes gewenst,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

datinghandicap
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn situatie is erg complex. Langzamerhand draai ik er een beetje in vast. Er speelt erg veel, maar ik zal proberen de hoofdzaken te benoemen. Mijn man en ik zijn vijf jaar getrouwd en hebben drie ki...
14 reacties
19-05-2015
Waarom werd de vrouw pas op verzoek van Adam geschapen en niet tegelijk met Adam?
Geen reacties
19-05-2007
Ik ben acht maanden gehuwd en we denken na over een kindje. Nu is het zo dat ik een erg spannend beroep heb, werk als hoofdagent bij de politie en mijn werk is zeer dynamisch, soms ook veel stress, sp...
3 reacties
19-05-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering