Crisis in mijn huwelijk

Ds. M.W. Muilwijk / Geen reacties

04-04-2018, 11:45

Vraag

Het is crisis in mijn huwelijk! Zoveel geprobeerd om het te redden. Mijn man blijft negatief gedrag vertonen. Kan er niet meer tegen. Bovenop dit alles ben ik gaan houden van een ander. Een man waar ik mijn hart echt kan luchten. Nooit gehad bij mijn eigen man. Hoe nu verder... Ik weet, scheiden mag niet. Maar voortdurend ruzie en elkaar totaal niet begrijpen mag ook niet. Waarom wordt er in onze gezindte toch altijd maar gehamerd op niet scheiden?! Waarom niet kijken naar hoe de situatie is?! Soms kan een huwelijk gewoon niet meer verder. Help!


Antwoord

Beste mevrouw,
 
Uit uw vraag blijkt een grote nood: u zegt zelf: “crisis… help!” En expliciet zegt u “scheiden mag niet...”; impliciet zegt u: “maar er is geen andere oplossing dan de weg van scheiden.” U zegt tenslotte ook dat u het gevoel hebt dat uw hart bij een ander ligt.
 
Dit is een complexe situatie. Wanneer ik dit alles voor mijzelf op een rijtje zet, kom ik tot de conclusie dit niet even in een paar kantjes A4 (en daarmee één antwoord op Refoweb) kan worden beantwoord. Ik ben wel bereid om u te helpen, maar dat kan en wil ik alleen via persoonlijk contact doen en niet via een algemeen forum als Refoweb. Daar ligt dit allemaal te complex voor. 
 
Overigens is het wel zaak dat u geholpen wordt, want op grond van hoe u uw vraag formuleert, ben ik er nog niet van overtuigd dat scheiden de enige uitweg is. Maar om dit enigszins te kunnen inschatten heb ik uit uw vraag te weinig informatie.
 
Los hiervan wens ik u wijsheid gegrond op Gods Woord toe.
 
Ds. M. W. Muilwijk

Naschrift redactie: Contact met ds. Muilwijk is mogelijk via vragen@refoweb.nl

Lees meer artikelen over:

relatieproblemen
Dit artikel is beantwoord door

Ds. M.W. Muilwijk

  • Geboortedatum:
    23-12-1980
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Aalst
  • Status:
    Actief
143 artikelen
Ds. M.W. Muilwijk

Bijzonderheden:

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik vind het heel moeilijk om wat tegen mensen te zeggen als ze een bastaardvloek gebruiken. Voor mijn gevoel gebeurt het uit onwetendheid. Zelf doe ik ook wel dingen die niet goed zijn. En als ik dan ...
2 reacties
03-04-2024
Ik ben een meisje van veertien jaar oud die ooit in Nederland leefde totdat mijn moeder hertrouwde en verhuisde naar een ander land met haar man. Toen ik elf jaar oud was ik wist ik helemaal niet dat ...
1 reactie
03-04-2017
“Kracht naar kruis”. Maar hoe zit het dan als je door veel spanningen of problemen overspannen of depressief wordt? Is je geloof of vertouwen in God dan niet goed? Bid je dan niet genoeg of oprecht?
Geen reacties
03-04-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering