Sympathieke jongen tijdens vakantie

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

16-10-2017, 15:04

Vraag

Ik heb tijdens vakantie contact gekregen met een sympathieke jongen. En zou ik dit voeden (deze sympathieke gevoelens), dan zou ik verliefd op hem worden. Maar omdat ik eerder negatieve ervaringen heb op dit vlak, probeer ik mezelf te beschermen. Want in een groepsgesprek tijdens de vakantie begreep ik dat hij contact heeft met een meisje uit een eerdere vakantie en dat hij daar af en toe mee afspreekt als vrienden. En dat hij misschien ook wel een beetje verliefd is op haar...

Toch denk ik, wat moet ik ermee? Ik wil mezelf niet dol maken en dus verliefd worden (met een tegenvaller als gevolg met de nodige emoties) als het geen kans maakt, maar ik vind hem wel erg leuk. Contact blijven houden als vrienden voelt voor mij ook niet goed. Ik heb al geprobeerd niet te reageren op hem of maar heel minimaal, maar ik kan dat niet zo goed. Hij roept dat gewoon op dat je contact met hem wil en stelt zich zo op dat je graag dingen met hem wil delen. Hij zoekt dus ook steeds weer contact. Lastig dus. Wat kan ik het beste doen?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Als híj steeds weer contact zoekt, betekent dat dan ook nu nog ‘contact’ nadat de vakantieperiode verstreken is? Dan is het toch niet zo moeilijk...? “Wie niet waagt, wie niet wint”, zegt het spreekwoord. Als jij graag nader kennis met hem wilt maken dan reageer je positief en ga je uitvinden wat deze jongen daadwerkelijk voor je betekent. Leg hem je twijfels voor en bespreek je gekwetste gevoelens van weleer. Vraag hem ook naar zíjn insteek, want welke rol speelt dat andere meisje in zijn leven? Als je open en eerlijk tegen elkaar bent, geeft dat jullie beiden de mogelijkheid om te zien of er meer inzit dan een vriendschap.

Op voorhand van alles uitsluiten kan natuurlijk ook, maar of je daar in het leven verder mee komt weet ik niet! Weet je, je kunt míj de vraag stellen maar je zult toch echt zélf het antwoord moeten vinden! 

Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

vakantieliefdeverliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Al jaren is mijn broertje (19 jaar) thuis niet meer handelbaar. Luistert totaal niet, manipuleert iedereen (vooral zijn moeder). De situatie thuis: ouders gescheiden, moeder blijft alleen achter met k...
2 reacties
16-10-2014
Aan ds. Brugge. Waar gaat het boek “De dingen hebben hun geheim”, van Van den Beukel over? Is het goed toegankelijk voor een leek?
Geen reacties
16-10-2008
Aan Marieke van Beek, RMU. Kunt u mij een tip geven van een goed bureau voor een beroepskeuzetest/icm persoonlijkheidstest/niveau, e.d?
Geen reacties
16-10-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering