Geen problemen met seks voor het huwelijk

Redactie Refoweb / Geen reacties

28-08-2017, 12:11

Vraag

Kan iemand zijn visie geven op dit artikel. Het lijkt zo ‘aannemelijk’ geschreven en kan moeilijk argumenten hierop vinden om dit te kunnen weerleggen, gezien alles zeer uitgebreid is uitgelegd ook gezien de historische achtergrond.


Antwoord

De auteur van dit online boekwerkje heeft geen problemen met seksualiteit voor het huwelijk. Vanuit die vooronderstelling zoekt hij bewijslast in de Bijbel. De argumentatie daarvoor haalt hij uit de letterlijke vertaling van zowel Hebreeuwse als Griekse woorden, maar laat vervolgens de context rond het bijbels huwelijk los. Oftewel, hij laat de Bijbel spreken naar de wens van zijn eigen knorrende ingewanden. Sekten en allerlei religieuze bewegingen doen op andere terreinen exact hetzelfde. Gods Woord laten buikspreken voor een eigenwillige godsdienst is al zo oud als dat Woord bestaat. De tegenargumenten waar je naar op zoek bent kun je vinden in de tientallen vragen en antwoorden op Refoweb m.b.t. dit onderwerp.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2356 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Als er oorlog was gingen de mannen vechten en de vrouwen en kinderen moesten dan thuis blijven en beschermd worden. Zo gebeurde dat altijd in de Bijbel. Geeft de Heere Jezus dan geen toestemming om al...
5 reacties
28-08-2018
Ik ben iemand die zijn hele leven van harde muziek gehouden heeft, waaronder in het bijzonder de stijl metalcore. Dit is een type waarbij er hard drumstel- en gitaargebruik is onder een goede screamer...
Geen reacties
28-08-2014
Ik las vandaag Romeinen 14 en vroeg me af of dit alleen toepasbaar is op het eten en drinken, of op nog meer zaken, zoals het dragen van hoeden in de eredienst, dragen van broeken voor vrouwen... etc.
Geen reacties
28-08-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering