Bekering

Redactie Refoweb / Geen reacties

04-07-2017, 10:44

Vraag

Ik heb eigenlijk twee vragen. 1. Wat is het verschil tussen de Gereformeerde Gemeente en de Hersteld Hervormde Gemeente? 2. Wanneer ben je bekeerd? Ik heb het idee dat hier in elk kerkverband weer anders over wordt gedacht. Een tijdje terug was ik in een kerk waar het Heilig Avondmaal werd gehouden. Hier gingen veel mensen aan, ook jongeren. Dit was in een Hersteld Hervormde gemeente. Ik vraag me af hoe het kan (niet oordelend bedoeld, gewoon omdat ik het niet weet) dat deze mensen bekeerd zijn. Dat is toch niet zomaar iets? Ik ben zelf heel anders opgevoed, bekeerd ben je niet zomaar. Wat moet ik doen om bekeerd te worden? Wanneer weet je dat je bekeerd bent? Over zoiets kun je toch niet twijfelen?


Antwoord

De verschillen tussen diverse kerkverbanden hebben we hier op een rij gezet. Daar staat o.a. ook: 
www.refoweb.nl/vragenrubriek/21022/verschil-ger-gem-en-hhk/

Onder de tag 'Bekering' staan zo'n veel artikelen over dit thema. Deze bijvoorbeeld. Daar vind je vast een antwoord op je vraag. 

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik vroeg me bij het Heilig Avondmaal af wat de betekenis van het “dankzeggend zegenen” van de wijn is: sommige dominee's maken daarbij een zegenende beweging, terwijl andere het glas opheffen o.i.d.
Geen reacties
03-07-2007
Wordt muziek van Distler, Pepping en Messiaen pertinent afgewezen? Hoe zit het met Franse muziek? Bijvoorbeeld Widor z’n vijfde symphonie? Widor gebruikt in zijn symphoniën Gregoriaanse thema's? Moet ...
Geen reacties
03-07-2009
Zeer geachte dominee Pieters. In de Veluwse Kerkbode schreef u over het “belijdenis gedaan hebben, maar niet aan het Avondmaal mogen deelnemen”. U citeerde oudvader Smytegelt. Het is toch eigenlijk ni...
Geen reacties
03-07-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering