Vooropleiding Theologische School Gereformeerde Gemeenten

Ds. D.W. Tuinier / geen reacties

17-05-2017, 17:03

Vraag

Aan iemand van de Ger. Gem. Is het naar de mens gesproken zo dat er alleen intellectuele mannen in aanmerking komen voor de Theologische School? Dit i.v.m. bepaalde vakken die misschien voor minder begaafde mannen niet goed haalbaar zijn.

Antwoord

Op onze Theologische School in Rotterdam is een bepaalde vooropleiding niet nodig. Uit ervaring weet ik dat je studeert met de gaven en talenten, die je van de Heere hebt gekregen. Daarvoor is aandacht en begrip. 

Naast alles wat je op school leert, is het onderwijs van Gods Geest het belangrijkst. Ook (a.s.) dominees groeien nooit boven Ps. 25 vers 2 uit. Mag ik je vragen om mee te leven in deze, voor onze gemeenten, belangrijke weken? Vooral in je gebed! Niet dat er in onze gebeden iets kan zijn, waardoor de Heere aan ons denkt, integendeel. Het kan alleen om de eer van Zijn Naam. Het zal alleen mogelijk zijn om de voorbede van de Koning van de Kerk. Vanuit Zijn bediening zal er gebed zijn voor curatorium, docenten, studenten en zij die zich met een attest aanmelden. Op grond van Zijn werk is er verwachting! Lees Lukas 10 vers 2. 

Dank je wel voor je vraag.

Ds. D. W. Tuinier

Ds. D.W. Tuinier

Ds. D.W. Tuinier

 • Geboortedatum:
  28-04-1964
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerde Gemeenten
 • Woon/standplaats:
  Kampen
 • Status:
  Actief
geen reacties

Terug in de tijd

Volgende week hoopt onze puberdochter een poosje naar een pleeggezin te gaan. Het is voor haarzelf en voor ons als gezin...
6 reacties
17-05-2012
Wat is er toch aan de hand met die volwassendoop en overdoop dat zoveel jeugd daar voor valt?
geen reacties
18-05-2016
Ik heb 1,5 jaar verkering. Mijn vriend is, in tegenstelling tot mij, niet gelovig, maar hij gaat soms met me mee naar de...
12 reacties
17-05-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering