Fijn om onder christenen te zijn

Ds. J.A. Mol / Geen reacties

11-05-2017, 13:21

Vraag

Ik ben een veertienjarige jongen uit Middelharnis/Sommelsdijk. Ik ben christelijk opgevoed, naar een christelijke basisschool gegaan en zit nu in de tweede klas van een middelbare school (ook christelijk). Ik vind het fijn om onder christenen te zijn. Het enige probleem is dat mijn ouders niet naar de kerk willen en maar ik zelf wel. Ik vind het gewoon belangrijk voor mezelf en ik beschouw mezelf als christen. Ik vind het een gek idee om in m’n eentje naar de kerk te gaan aangezien veel kerken bij mij in het dorp nogal hechte gemeenschappen zijn. Hopelijk weet iemand hier raad mee aangezien ik hier soms wel van baal.


Antwoord

Beste jonge vriend,

Wat mooi dat je naar de kerk wilt komen! Dat is de plaats waar de Heere in het bijzonder tot ons wilt spreken. Daar wordt Zijn Woord uitgelegd en de Naam van de Heere Jezus verkondigd. Hem hebben we nodig voor de vergeving van onze zonden.

Wat moeilijk dat je ouders niet naar de kerk willen. Is dat altijd al zo geweest? Ben je wel gedoopt? Je bent wel christelijk opgevoed, schrijf je. En ook op school heb je vast e.e.a. meegekregen.

Hoe is het verder in je familie? Heb je een opa of oma die wel naar de kerk gaat? Bespreek het eens met een familielid of met een vriend/klasgenoot van je en zijn ouders die wel naar de kerk gaan. Ze willen je vast meenemen. Dat is voor jou wat makkelijker dan om alleen te gaan.

Vraag in het gebed aan de Heere of Hij je wil zegenen. En of Hij je hierin de weg wijst. Het is best spannend hoor, om dit met iemand te bespreken. Maar: als je bidt, dan wil de Heere je ook verder helpen! Doen!

Met hartelijke groet,
Kand. J. A. Mol

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.A. Mol

  • Geboortedatum:
    19-10-1972
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Harskamp
  • Status:
    Actief
64 artikelen
Ds. J.A. Mol

Bijzonderheden:

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een vraag over evangelist Ronald Plat. Deze man profileert zich op Facebook en ook verder op internet als gebedsgenezer en christen op een manier die mij als jongere erg bang maakt. Als ik zijn...
3 reacties
11-05-2015
Dag dominee Jonker. Ja dat was in Zeewolde. Er zit veel meer achter mijn vorige vraag. Het is eigenlijk heel erg raar. Aan de ene kant zou ik wel belijdenis willen doen, maar aan de andere kant wil ik...
Geen reacties
11-05-2006
Deze vraag is voor mevr.  J. de Jongh-van Hoof. Ik las in het archief een vraag die u heeft beantwoord, maar daar had ik eigenlijk een aantal vervolgvragen op voor u. De vraag ging over het niet in ku...
Geen reacties
11-05-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering