Christelijk-verantwoorde traumaverwerking

Redactie Refoweb / Geen reacties

24-04-2017, 09:27

Vraag

Als jonge vrouw en studente draag ik de gevolgen mee van een onverwerkt pestverleden, wat diepe krassen op mijn ziel heeft veroorzaakt. Nu, zo’n 5-7 jaar later loop ik hier steeds vaker tegenaan. Steeds heb ik het weggestopt, wat overigens niet aan te raden is! Nu wil ik dit toch verwerken en een plekje geven, ondanks de moeiten die ermee gepaard kunnen gaan. Waar kan ik terecht voor christelijk-verantwoorde traumaverwerking? Hoe kijkt u hier tegenaan? Wat is uw advies? Voorkeurslocatie gaat uit naar (Noord) Oost-Nederland. Eventueel is Midden-Nederland ook een optie.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Mevrouw kan kijken op www.cvppp.nl of www.izch.nl voor behandelaars in haar regio. Ik verwacht dat veel psychologen wel raad weten met hulp i.v.m. traumaverwerking. Ze noemt o.a. (Noord)Oost Nederland. Als ze daarmee ook Hardenberg en/of Rijssen bedoelt, is mijn praktijk (Integro – www.christelijketherapie.nl) een mogelijkheid. 

Hartelijke groet,
Bart Gooijer, CVPPP

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Mailadres: vragen@refoweb.nl

Tags in dit artikel:

trauma
Geen reacties

Terug in de tijd

Ds. Pieters, u zegt dat God een verterend vuur is. Dat is waar, maar is dat wat niet eenzijdig? Is God ook niet een God van vreugde? Mogen wij niet blij zijn om het verzoenend werk van Christus?
Geen reacties
22-04-2006
Geachte dominee Van Holten. Ik dank u voor uw antwoord. Dat heeft mij wel geholpen. Ik ben dat meisje dat vroeg of wij nog wel in de kerk zouden mogen trouwen. U hebt het in uw antwoord over de wijze ...
Geen reacties
22-04-2006
Wij hebben emigratieplannen en zijn met name geïnteresseerd in Nieuw-Zeeland. Nu zijn we op zoek naar meer informatie wat betreft kerkelijke gemeenten daar. Zijn ze te vergelijken met de Nederlandse g...
1 reactie
22-04-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering