Uit de Gereformeerde Kerk

B.S. van Groningen / Geen reacties

28-03-2017, 09:55

Vraag

Ik zit in een Gereformeerde Kerk. Nu willen willen ze bij ons een vrouwelijke predikant beroepen en bij mensen van hetzelfde geslacht het huwelijk inzegenen. Op beide zaken ben ik tegen, want zo heeft God het niet bedoeld toch? Nu weet ik dat er bij mij in de buurt een Ger. Gem. zit. Zal ik daar naar toe overstappen? Mijn gevoel zegt dat namelijk.


Antwoord

Beste vriend/vriendin,

Graag zou ik jou een passend antwoord geven, maar de gegevens die in de vraag staan zijn erg summier. De Gereformeerde Kerk is zeer breed, hoort ook tot de PKN. 

De twee zaken, waar jij op tegen bent: een vrouwelijke predikant en het inzegenen van mensen van hetzelfde geslacht. Kan ik volgen. Dan noem jij een bepaalde optie: een Ger. Gem. in de buurt, zal ik daar naar toe overstappen? Jouw gevoel zegt dat namelijk.

Ik zou eerst goed informeren wat bij de Ger. Gem. ‘gebruikelijk’ is, qua prediking, liturgie, levensstijl en nog veel meer andere zaken. Het verschil tussen de Gereformeerde Kerk en de Ger. Gem. is mijns inziens behoorlijk groot.

De zaken waar jij tegenaan loopt, daarover bestaat in de Ger. Gem. geen verschil van mening, zoals jij het volgens de Bijbel ziet. Toch zou ik meer informatie van jou willen hebben, alvorens ik een antwoord geef.

Het aansluiten of weggaan uit een kerk is een persoonlijke zaak en een ander kan je wel advies geven, maar het blijft jouw keus. Dus laat je goed informeren en volg je hart, maar dat is meer dan gevoel, als je me begrijpt. Schakel ook je verstand niet uit.

Ik wens je heel veel sterkte en dit is voorlopig mijn antwoord. Doe het biddend, en onderzoek de Schriften.

Met een hartelijke groet,
B. S. van Groningen

Lees meer artikelen over:

kerkkeuze
Dit artikel is beantwoord door

B.S. van Groningen

  • Geboortedatum:
    25-04-1951
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Hendrik-Ido-Ambacht
  • Status:
    Inactief
120 artikelen
B.S. van Groningen

Bijzonderheden:

Oud-godsdienstleraar Wartburg College, docent Cursus Godsdienst Onderwijs (Bijbelkunde) en ouderling.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Als God tegen de duivel strijd (zie Irak-Amerika) dan moet Amerika toch winnen? Hoe zit dat?
Geen reacties
28-03-2003
Hoe kun je iemand overtuigen van de waarheid van de bijbel en uitleggen wat het woord geloof inhoud, ook als die persoon zegt: "Nonsens, het is allemaal verzonnen. Leef en geniet doe niet zo zwaar."
Geen reacties
28-03-2003
Het kan zo hypocriet voelen om te bidden omdat ik soms zo onverschillig ben en steeds weer zondig. Is het wel goed om in zulke omstandigheden te blijven bidden?
1 reactie
28-03-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering