Wedergeboren topsporters

Ds. J. Driessen / Geen reacties

20-03-2004, 00:00

Vraag

Geachte dominee Driessen, Ik betreur uw antwoord waarin u zegt dat het duidelijk is dat een Christen op geen enkele manier aan topsport kan en wil meedoen. Ik citeer:

“Eén keer in de maand komen ze bij elkaar. Om over het geloof te praten. De bijbelclub van Bert Konterman, Henri en René Ruitenberg, Jochem de Weerdt en Jan Maarten Heideman. En er kan nog meer bij. Gelovige sporters als Wamberto en Dirk Kuijt zijn ook van harte welkom. Bijbelclub klinkt behoorlijk ouderwets. Het is niet zo dat we daar met een zwart pak, stropdas en de bijbel op schoot in een kring zitten. Ben je gek, zegt Bert Konterman. We zijn nog steeds sporters, het is ook lachen. Maar het verkondigen van het geloof is mijn roeping. God heeft mij als instrument gebruikt om het geloof verder te verkondigen.”

Deze topsporters beweren wedergeboren te zijn, dus zo duidelijk als u zegt ligt deze zaak niet. Alle respect maar hoe kunt u nu oordelen over deze mensen die Jezus liefhebben?


Antwoord

Het spijt me dat de vraagsteller mijn antwoord betreurt. Gezien de inhoud van het aangehaalde citaat en de kennelijke instemming daarmee, zegt deze treurnis misschien echter meer over de vraagsteller dan over mijn antwoord.

Zie overigens de duidelijke antwoorden die met betrekking tot het onderwerp in het verleden reeds door de predikanten Polinder en Schalkoort zijn gegeven.

Dr. ds. J. Driessen

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J. Driessen

  • Geboortedatum:
    25-07-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Status:
    Inactief
59 artikelen
Ds. J. Driessen

Bijzonderheden:

Ds. Driessen is op 12-02-2021 overleden.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan dr. ir. Wim de Jong. Bedankt voor uw vorige antwoord 'Het water van de zondvloed'. U schreef daar het volgende: “7. Erosie is een van de normale, dagelijkse geologische processen op aarde. Daar...
Geen reacties
20-03-2018
İk ben erg teruggetrokken. Ook heb ik sociale angst, ik kan mijn gevoelens niet uiten. Tussen een groep mensen voel ik me heel zwak en onderdanig. Het lijkt alsof ik op dat moment niet tussen die mens...
1 reactie
20-03-2015
Wij zijn al meer dan een jaar getrouwd en hebben het goed met elkaar. Zeker als ik op deze site ziet met wat voor problemen andere van doen hebben mogen wij wel zeer dankbaar zijn voor wat wij mogen h...
Geen reacties
20-03-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering