Vroeger gestolen

Ds. B. de Romph / Geen reacties

04-10-2016, 10:26

Vraag

Ik heb vroeger als meisje van 9-10 gestolen bij de supermarkt samen met een vriendinnetje. We zijn nooit ‘gepakt’, maar ik heb best wel schuldgevoelens. Ik spreek dat meisje nooit meer. Moet ik er met iemand over praten? Ik schaam me er ook erg voor.


Antwoord

Beste vraagsteller,
 
Ik heb je vraag gelezen. Het is misschien al jaren geleden dat je iets uit een supermarkt hebt meegenomen en je hebt er nog  steeds last van. Dat zijn de zonden van onze jeugd. De dichter zingt het in Ps. 25: “Sla de zonden nimmer ga, die mijn jonkheid heeft bedreven”. Je mag je zonden allereerst aan de Heere belijden. Dat deed de dichter van Ps. 25 ook en wellicht heb je dat al gedaan. De Heere is een gaarne vergevend God.

Met het meisje, met wie je het gedaan hebt, heb je geen contact meer, dus kan het niet met haar bespreken. Je zou nog naar die supermarkt kunnen gaan, als deze nog bestaat, om je zonde te belijden. De directie zal je excuus waarderen. Bestaat de supermarkt niet meer, dan valt het niet meer te belijden. En als je het aan de Heere beleden hebt, dan is het vergeven, “want wie zijn zonden belijdt en laat, zal barmhartigheid geschieden”. Dan mag je het van je afleggen. Zo groot is Gods vergeving, dat Hij onze zonden uit het verleden en in het heden, maar ook van de toekomst vergeeft. En als de Heere vergeeft, komt Hij er nooit meer op terug.
 
Ds. B. de Romph

Tags in dit artikel:

diefstal
Dit artikel is beantwoord door

Ds. B. de Romph

  • Geboortedatum:
    17-07-1940
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Noordeloos
  • Status:
    Inactief
71 artikelen
Ds. B. de Romph

Bijzonderheden:

Ds. de Romph is op 24 juli 2019 overleden.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een vraag over hoofddeksels in de kerk. Zijn wij niet hetzelfde als de moslims als wij vrouwen gaan verplichten om sluiers of hoedjes te dragen in de kerk?
Geen reacties
04-10-2003
Ik heb een vraag over Ezechiël 23:3,8 en 21 en de context. Ik vroeg me af wat hiermee bedoeld wordt. Het gaat hierin over aanraken van de borsten dat dit hoererij is. Is dit een aanwijzing dat deze vo...
1 reactie
04-10-2014
Waarom hebben de vertalers van de Herziene Statenvertaling ervoor gekozen om Galaten 2:16 te vertalen met: "Weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit de werken van de wet, maar door het geloof...
8 reacties
04-10-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering