Last van maagzuur

drs. A. Meijer / 3 reacties

04-10-2010, 14:00

Vraag

Ik ben een man van 56 jaar. Al jaren heb ik last van maagzuur en daarom gebruikte ik tot een jaar geleden Losec, 20 mg. per dag. Vorig jaar kreeg ik veel meer last van maagzuur en ik ben toen doorgestuurd naar de internist. Ik heb twee keer een maagonderzoek gehad, waarbij een maagzweertje en een Barrett-slokdarm werden geconstateerd. Tevens heb ik een grote middenrifbreuk. Het maagzweertje was bij het tweede onderzoek verdwenen. In januari wordt opnieuw een onderzoek gedaan om te kijken hoe de slokdarm er dan uit ziet. Ik slik op dit moment 160 mg. Nexium per dag. Mijn vraag is: Kan ik hiervan af komen, kan de slokdarm weer genezen?


Antwoord

Beste vragensteller,

Als u nog onder controle bent van de internist of MDL-arts, kan hij deze vraag beter beantwoorden. Hij kent uw specifieke situatie beter.

De grote middenrifbreuk is mede de oorzaak van het ontstaan van de Barrett-slokdarm. Het maagzuur kan hierdoor makkelijker de slokdarm in stromen. Als dit blijft bestaan wordt u, denk ik, aangeraden om de Nexium te blijven gebruiken. De therapie met Nexium kan deels de afwijkingen aan het slijmvlies van de slokdarm verminderen, helemaal verdwijnen zal dit waarschijnlijk niet. Ik vind overigens 160 mg Nexium voor deze aandoening een hoge, niet zo gebruikelijke dosering. Maar als dit voorgeschreven is door een arts zal hier wel over nagedacht zijn.

Vriendelijke groet,
A. Meijer

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
sydneylover
05-10-2010 / 10:07
@redactie: denk eens na of u dit soort specifiek medische, niet op de doelgroep gerichte informatie wel in de vragenrubriek zou moeten plaaten.
U kunt mijn mening wel raden..
Catherine
05-10-2010 / 11:16
Dit zijn idd persoonlijke diagnoses en problemen. Meneer heeft misschien geen goede band met zijn arts ? Er is ook een patientenvereniging, misschien kunt u daar uw vragen stellen ? Mijn man had een vermoeden van Barrett, wij hadden er nog nooit van gehoord en zijn toen op internet gaan zoeken. Daar kun je veel antwoorden vinden en lotgenoten. Mijn man bleek het gelukkig niet te hebben. Veel sterkte vraagsteller !
refoweb
05-10-2010 / 19:33
Beste Sydneylover,

Onze mening laat zich ook raden. Het eerste medische antwoord dateert van 2002. Sindsdien zijn er zo'n 800 bij gekomen.

http://refoweb.nl/vragenrubriek-archief.html?category_id=19

Terug in de tijd

Heeft God zondaren lief? Mij is vaak gezegd dat God de zonde haat, maar de zondaren liefheeft. Klopt dat wel? In Romeinen 1 staat dat God toornt over de heidenen. Of moet je zeggen: God toornt over on...
Geen reacties
04-10-2021
Bestaat er verband tussen de hoeveelheid activiteit van de baby tijdens de zwangerschap en de mate van activiteit na de geboorte? Ik ben namelijk 33 weken zwanger en mijn ongeboren kindje is vaak erg ...
5 reacties
04-10-2012
Ik heb een keer bepaalde kerken weggecijferd als: dat van onze buren is/doen zomaar wat. Daarna heb ik telkens de gedachte: is dit niet de zonde tot de dood? Het is donker in mij en denk: zou het voor...
1 reactie
04-10-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering