Man kijkt naar mooie vrouwen

C. M. Chr. Rots - de Weger / 1 reactie

07-07-2016, 11:41

Vraag

Ik ben nu een aantal jaar getrouwd. We hebben het heel goed samen, maar er is één ding wat ons vaak in de weg staat; mijn man wordt soms afgeleid door mooie vrouwen. Hij ‘ziet’ mooie vrouwen. Dat vind ik niet zo gek en wel logisch. Maar het probleem is dat hij 'scant' op mooie vrouwen en dat het ook voorkomt dat hij er echt door wordt afgeleid. Als we bijvoorbeeld in een grote stad zijn, wordt hij er echt door afgeleid. Als er in de kerk een mooie vrouw voor hem zit, dan kan hij zich niet goed richten op de dienst. Het is niet zo dat hij dan seksueel over haar fantaseert of haar 'uitkleedt met zijn ogen', maar hij heeft er wel last van omdat het hem in beslag neemt. Hij heeft hier zelf last van en wil het niet. Hij bidt er geregeld voor. Enkele vragen: is dit normaal en wat kunnen we hieraan doen en hoe kan ik hem daarbij helpen? Hoop dat jullie ons verder kunnen helpen.


Antwoord

Beste vraagsteller,

Het is altijd lastig om voor iemand anders antwoord te geven... als uw echtgenoot een en ander als een probleem ervaart is het goed dat hij zélf een vraag stelt. Nu ú de vraag stelt, ga ik er van uit dat ú moeite hebt met zijn houding, gedrag, waar het ‘andere vrouwen’ betreft. 

Tja, ga eens midden in zijn beeld staan, zou ik zeggen. Probeer met humor of creativiteit zijn aandacht af te leiden van ‘de ander’ en op uzélf te richten. Een gesprek over ‘wat is mooi’ kan wellicht ook relativerend werken. Ú bent toch mooi voor hém, mag ik aannemen?

Alle goeds toegewenst,
Marijke Rots

Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Timo_
07-07-2016 / 20:09
Beste vragenstelster,

Wat moet dit een moeilijke situatie voor jullie beiden zijn! Als man herken ik dat mijn oog -helaas!- soms op een vrouw valt, maar dan denk ik maar aan de woorden van Luther: je kunt er niets aan doen dat een vogeltje op je hoofd landt, maar wel dat hij er een nestje bouwt. Ook schrijft Job dat hij een verbond heeft gemaakt met zijn ogen: "Hoe zou ik dan acht gegeven hebben op een maagd?" (31:1). Maar jouw vraag gaat erover dat je man dit ongewild doet.

Nu kan ik me voorstellen dat dat voor de één makkelijker kan zijn dan voor de ander zijn oog of gedachten af te wenden. Bovendien heeft je man misschien weinig keuze als hij bijvoorbeeld in de kerk zit. Op Refoweb ben ik op zoek geweest, maar kwam niet heel concrete tips voor jullie tegen. Ik bid jullie toe dat de Heere jullie met Zijn hulp nabij is.

Misschien kunnen de volgende vragen jullie ook verder helpen:

Ds. C. den Boer antwoordde: "[L]eg het alles ook maar eerlijk aan de Heere voor. Samen bidden is een machtig wapen, waardoor wij onze drang tot zondigen de baas kunnen worden. Denk aan de dichter van Psalm 119:19: "Wend, wend mijn oog van d'ijdelheden af, Verlevendig mijn hart door uwe wegen.""
http://www.refoweb.nl/vragenrubriek/607/als-mijn-man-tv-kijkt-en-er-is-een-mooie-vrouw-in-beeld-word-ik-helemaal-wanhopi/

En Adriaan88 reageerde eens: "Lees en laat hem het boek 'Het gevecht van iedere jonge man' lezen. Hier staat in beschreven hoe je van deze verkeerde gewoonte afkomt, inclusief een concreet plan."

En ten slotte: http://www.refoweb.nl/vragenrubriek/23697/hij-kijkt-naar-andere-vrouwen/

Ik wens jullie alle sterkte toe!

Terug in de tijd

Graag zou ik uit de mond (in dit geval het toetsenbord) van een predikant een antwoord horen op de volgende vraag: Waarom hebt u Christus lief? Als het mogelijk is zo uitgebreid mogelijk.
Geen reacties
07-07-2008
Waar koop je tegenwoordig nog eerbare kleding voor een jonge vrouw? Heel wat webwinkels bezocht, maar gewone mooie lange rokken (zonder uitdagende splitten) heb ik nog niet kunnen vinden. Heeft u miss...
18 reacties
07-07-2017
Ik heb iets doms gedaan(tenminste dat idee heb ik nu). Ik heb al dertien jaar lang een angststoornis met daarbij nog andere klachten, zoals af en toe depressief zijn en veel pijn door spier- en gewric...
Geen reacties
07-07-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering