Energetische massage

drs. A. Meijer / geen reacties

11-12-2015, 12:06

Vraag

In verband met mijn studie heb ik een paar keer mee mogen kijken bij een heel normale massagebehandeling. Zo leek het tenminste. De masseur zei tegen het einde van de behandeling dat hij nu weer de energie terug ging geven aan de cliënt. Hierbij wapperde hij een paar keer met krachtige bewegingen boven de rug van de cliënt. Ik vind het maar vreemd en heb er een eng gevoel bij. Is het mogelijk om energie van een ander over te nemen en terug te geven? Heeft deze handeling oorsprong bij iets als boeddhisme? Hoe moet ik hier als christen op reageren?

Antwoord

Beste vragensteller, 

Waarschijnlijk paste deze therapeut een vorm van energetische massage toe. Dat vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunst. Gezien de verwevenheid van deze geneeskunst en filosofie/religie moet je hier wel voorzichtig mee zijn. Wellicht is er een mogelijkheid dit aan de masseur te vragen?

Persoonlijk geloof ik niet dat een beetje wapperen boven iemands lichaam de energie kan laten terugstromen. Hooguit produceer je wat windenergie ;-)  

Vriendelijke groet,
A. Meijer

drs. A. Meijer

drs. A. Meijer

 • Geboortedatum:
  14-12-1978
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Ouderkerk aan de Amstel
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

natuurgeneeskundeocculttherapie
geen reacties

Terug in de tijd

In reactie op deze vraag. Daarin stelt meneer Doeven: “Dé wetenschap bestaat niet en komt voort uit een door de zondeval...
geen reacties
10-12-2014
Zijn Palestijnen, Filistijnen en zijn ze nakomelingen van Ismaël, dus in principe halfbroers van de nakomelingen van Iza...
geen reacties
10-12-2005
Wanneer kan en mag en durf ik nu te zeggen: niet alleen voor anderen maar ook voor mij (HC over waar geloof)?
geen reacties
10-12-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering