Energetische massage

drs. A. Meijer / geen reacties

11-12-2015, 12:06

Vraag

In verband met mijn studie heb ik een paar keer mee mogen kijken bij een heel normale massagebehandeling. Zo leek het tenminste. De masseur zei tegen het einde van de behandeling dat hij nu weer de energie terug ging geven aan de cliënt. Hierbij wapperde hij een paar keer met krachtige bewegingen boven de rug van de cliënt. Ik vind het maar vreemd en heb er een eng gevoel bij. Is het mogelijk om energie van een ander over te nemen en terug te geven? Heeft deze handeling oorsprong bij iets als boeddhisme? Hoe moet ik hier als christen op reageren?

Antwoord

Beste vragensteller, 

Waarschijnlijk paste deze therapeut een vorm van energetische massage toe. Dat vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunst. Gezien de verwevenheid van deze geneeskunst en filosofie/religie moet je hier wel voorzichtig mee zijn. Wellicht is er een mogelijkheid dit aan de masseur te vragen?

Persoonlijk geloof ik niet dat een beetje wapperen boven iemands lichaam de energie kan laten terugstromen. Hooguit produceer je wat windenergie ;-)  

Vriendelijke groet,
A. Meijer

drs. A. Meijer

drs. A. Meijer

 • Geboortedatum:
  14-12-1978
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Ouderkerk aan de Amstel
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

natuurgeneeskundeocculttherapie
geen reacties

Terug in de tijd

Is de relatie tussen koning en profeet uit het Oude Testament nog van betekenis voor de hedendaagse politiek?
1 reactie
10-12-2010
In Efeze 6:2-3 staat: "Eert uw vader en moeder (hetwelk het eerste gebod is met een belofte), Opdat het u welga, en [dat...
4 reacties
10-12-2009
In reactie op deze vraag. Daarin stelt meneer Doeven: “Dé wetenschap bestaat niet en komt voort uit een door de zondeval...
geen reacties
10-12-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering