Nabloeding bij bevalling

drs. A. Meijer / Geen reacties

03-09-2015, 07:57

Vraag

Mijn laatste bevalling is ingeleid vanwege een (iets) te hoge bloeddruk. Er waren geen eiwitten in de urine aanwezig. Na de bevalling heb ik een nabloeding gekregen, 3,5 liter bloed verloren, en ben gecuretteerd. Bij de curettage werd geen reden gevonden voor een nabloeding, dus geen placentarest o.i.d. De oorzaak van de nabloeding is dus niet bekend. Mijn vraag is: stel dat ik weer ga bevallen, heb ik dan een verhoogd risico op weer een nabloeding?


Antwoord

Beste vragenstelster, 

De meest voorkomende oorzaak van bloedverlies na de bevalling is atonie van de baarmoeder. Dat is dus waarschijnlijk de reden geweest van de nabloeding bij jou. Als je dat de eerste bevalling hebt gehad, dan is de kans groter dat je dit bij een volgende bevalling ook meemaakt. Een reden om in elk geval in het ziekenhuis te bevallen. 

Hartelijke groet,
A. Meijer

Lees meer artikelen over:

bevallingbloed(ing)
Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Dag dominee Harinck. Sommige predikanten zeggen: de uitverkorenen worden zalig. Of: de gegevenen van de Vader zullen door Christus toegebracht worden. Andere dominees zeggen: zondaren worden met God v...
Geen reacties
02-09-2019
Waarom staat er de ene keer in de Bijbel "Heere of God" met de eerste letter een hoofdletter en de andere keer de hele naam met allemaal hoofdletters?
Geen reacties
02-09-2006
Mijn man heeft een lichamelijke beperking en kan hierdoor geen geslachtsgemeenschap met me hebben. Wel knuffelen we veel samen en hebben we nooit ruzie. We praten veel over het geloof, lezen de Bijbel...
Geen reacties
02-09-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering