Hooggespannen verwachtingen

C. M. Chr. Rots - de Weger / geen reacties

22-06-2015, 14:15

Vraag

Ik ben gek op een jongeman van 24 jaar, ik ben zelf ouder. Ben echt wel verliefd, merk dat ik heel veel aan hem denk. Eigenlijk hele dagen... en zit op internet te Googlen of er soms iets van hem vermeld staat met foto's o.i.d. Heb hem even geleden ontmoet in het verband om iets met elkaar te organiseren (hebben we twee maanden de tijd voor met nog wat andere mensen). Heb daar een paar mails over gestuurd (gewoon zakelijk) om dingen af te stemmen, maar soms ook wel met de vraag hoe het met hem is en zo probeer ik wat in contact te treden om persoonlijk contact met hem te krijgen en daardoor te laten merken dat ik hem wel erg leuk vind. Ik heb hem een tijdje terug tijdens onze ontmoeting even een halfuurtje gesproken, maar kan niet wachten om verder met hem te spreken.

Ik zou het eigenlijk van de daken willen schreeuwen dat ik hem zo leuk vind, iedereen willen vertellen etc. maar dat lijkt me niet zo handig. Hij reageert nog niet op mails (maar ik wil niet opdringerig zijn). Het duurt me eigenlijk al veel te lang. Ik zou zeggen, al mail je maar terug op een zakelijk mailtje van oké of zo, dan ben ik al tevreden. Om gewoon even een teken van leven van hem te krijgen, maar ook dat komt er niet. Ik heb het idee dat ik me er erg aan vasthoud en dat ik na een heel aantal jaren niet verliefd te zijn geweest, de laatste tijd echt wel behoefte heb aan een vriend/iemand met wie je alles kunt delen en iemand voor jezelf te hebben. En dat ik om deze reden nu zo hopeloos verliefd ben. Hoe kan ik er het beste mee omgaan? Het liefst zou ik niet anders willen dan over hem denken, maar ja, dan maak ik mezelf ook gek denk ik...

Antwoord

Beste verliefde jongedame,

Een héél kort antwoord: je verwachtingen zijn nogal hooggespannen. Prima, maar bedenk dat dit jóúw verwachtingen zijn. Wellicht heeft de bewuste jongeman helemaal niet in de gaten dat jij smácht naar bericht, dat het liefst nog persoonlijk is ook.

Jezelf gek maken... ja, dat kan als je jezelf van alles wijs gaat maken. Wees dus nuchter en sta met twee benen op de grond. Nadere kennismaking kan heel mooi zijn, maar datgene wat je forceert wordt meestal een teleurstelling. Let dus op je houding, je uitstraling en je woorden. Nee, niet krampachtig. Wees jezelf, maar besef dat (nogmaals) jouw verlangens de zijne niet hóéven te zijn. 

Misschien is er in de tijd dat je op mijn reactie hebt moeten wachten al van alles gebeurd...

Alle goeds gewenst,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

Tags in dit artikel:

verliefdheid
geen reacties

Terug in de tijd

Mag je bidden om een nieuw hart? Ik heb wel eens gehoord dat dit Bijbels ongegrond is, maar ik weet dat niet zeker.
4 reacties
22-06-2010
Ik ben 20 jaar. Ongeveer 3 jaar geleden kreeg ik verkering met een jongen uit de Oud Ger. Gem. Vrij snel nadat we verker...
geen reacties
22-06-2004
Als iemand ongetrouwd met een kind blijft zitten, mag zij dan wel met een ander trouwen?
geen reacties
22-06-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering