Zalving(en) van Jezus

Redactie Refoweb / Geen reacties

03-03-2015, 10:50

Vraag

Dominee Joppe heeft ooit in een preek uitgelegd dat er 2 verschillende zalvingen zouden zijn geweest voordat de Heere Jezus is gekruisigd/begraven. Dat betrof de zalving in het huis van Simon de Farizeeër (Lukas 7 o.a.) en die te Bethanië (Johannes 12).

Nu hoorde ik pas een dominee zeggen dat dit toch dezelfde geschiedenis zou zijn. Ik hoorde evenwel vele argumenten waardoor het toch verschillende geschiedenissen zou zijn. Omdat ik deze punten niet meer helder heb zou ik willen vragen daarover nog eens iets te schrijven. Ik vind het nogal verwarrend.


Antwoord

Zie deze url voor het antwoord.

Lees meer artikelen over:

tegenstrijdig
Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2357 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben nu zes jaar verliefd op dezelfde jongen. Trouwens, echt verliefd ben ik niet meer, maar ik voel dat ik van hem hou, ondanks z’n tekorten. Drie jaar geleden is onze verkering uitgegaan. Sinds di...
Geen reacties
02-03-2006
Ik ben een jongen van 15 jaar en al een tijd hevig verliefd op een meisje van een half jaar ouder. Ik vind mezelf nog te jong om verkering te hebben en ik weet dat zij dat ook vindt. Maar toch wil ik ...
Geen reacties
02-03-2006
Mijn moeder heeft gisteren een zelfmoordpoging gedaan. Ik snap niet dat de Heere haar niet tegen kan houden. Het was niet de eerste keer. Waarom grijpt God op zo'n moment niet in?
Geen reacties
02-03-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering