Dankbaar of boos

C. M. Chr. Rots - de Weger / geen reacties

12-01-2015, 11:47

Vraag

Ik ging de laatste maanden heel veel met een jongen om (hij heeft een, voor mij onbekende, vriendin). Op een gegeven moment kwam hij haast dagelijks langs en kwam minimaal één keer in de week slapen (ik woon op kamers). Ik voel een zielenband (we delen heel veel), maar ook lichamelijke aantrekkingskracht. Vaak vielen we 's avonds tegen elkaar aan in slaap, soms sliepen we samen in één bed. De laatste paar weken hoor ik ineens niks meer van hem, blijkbaar is hij erachter gekomen dat het zo toch niet werkt. Ik ben bang dat ik hem ga verliezen of al heb verloren. Mijn verstand zegt dat ik hier hard voor weg moet rennen en boos op hem moet worden. Mijn hart wil hem dolgraag. Wat moet ik doen?

Antwoord

Beste vraagsteller,

Wat kún je doen? Ja, wel iets: zélf ontdekken dat het zo niet werkt! Wat ik in jouw korte brief lees heeft veel meer te maken met begeerte en het vervullen van egoïstische verlangens dan met liefde. Liefde is iets ánders dan wat jij beschrijft. Liefde heeft namelijk te maken met géven, in plaats van met te némen! Dat geldt voor beide partners in een relatie.

Waarom zou je boos worden op hem? Misschien moet je hem wel dankbaar zijn... Laat deze ‘relatie‘ jou de ogen openen voor wat ‘samen leven’ betekent!

Sterkte gewenst,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

Tags in dit artikel:

egoismeverliefdheid
geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben nu ongeveer zeven maanden zwanger. Mijn man en ik hebben al een poosje een aantal namen in ons hoofd. Mijn vraag ...
13 reacties
12-01-2012
Is (tantra)massage geoorloofd?
geen reacties
14-01-2019
Ik ben nu een aantal jaren getrouwd. Gelukkig aan de ene kant, maar tegelijk ook weer niet. Ik weet namelijk dat ik van ...
12 reacties
13-01-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering