Afscheiding

drs. A. Meijer / 2 reacties

13-11-2014, 09:31

Vraag

Ik heb overmatig witte afscheiding uit mijn vagina. Dit is dus heel normaal, maar vervelend. Hiervoor ben ik naar de dokter gegaan en er is een kweek afgenomen. Daar zijn geen bijzondere zaken uitgekomen. Er kan hier verder niets aan gedaan worden. Het is alleen heel vervelend gevoel. Heeft u misschien tips om er toch iets aan te doen?

Antwoord

Beste vragenstelster,

De vaginale afscheiding kan per tijd variëren. Van invloed zijn onder andere: leeftijd, fase van de menstruele cyclus en hormoongebruik. Bij een aantal vrouwen vind je geen microbiologische verklaring (ongeveer 30 procent). Bij deze groep behoor jij blijkbaar. Ik heb maar een tip: heb geduld, meestal verdwijnt de klacht alsnog vanzelf.

Je kunt meer informatie vinden op: www.thuisarts.nl

Vriendelijke groet,
A. Meijer

drs. A. Meijer

drs. A. Meijer

 • Geboortedatum:
  14-12-1978
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Ouderkerk aan de Amstel
 • Status:
  Actief
2 reacties
Nen
23-11-2014 / 21:36
Hoi vraagstelster, alleen maar katoenen onderbroeken dragen en zo min mogelijk (liefst niet meer) inlegkruisjes. Zo nodig een schone onderbroek aan. Maar al dat plastic (inlegkruisje) en synthetische stoffen (niet-katoenen onderbroeken) komen 'het klimaat' in de vagina niet ten goede.
hansa
24-11-2014 / 08:44
Heel goede tips van Nen. Wat wel het ‘klimaat’ van de vagina ten goede komt is zo nu en dan deppen met een zurige instantie, yoghurt of karnemelk. En gebruik vooral geen zeep bij de vagina, maar dat wist je misschien al.

Terug in de tijd

Geloven christenen dat God bestaat, of weten (sommige?) christenen dat God bestaat?
2 reacties
13-11-2015
Geachte ds. J. van het Goor. Ik lees uw antwoord op de vraag wie aan het Avondmaal mag (19-09-04). Degenen die hun zalig...
geen reacties
13-11-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering