Vriendin vermaken

C. M. Chr. Rots - de Weger / 3 reacties

24-09-2014, 12:15

Vraag

Ik heb nog nooit een vriendin gehad. Wat ik me afvraag is, hoe moet ik haar vermaken als ze bij mij is of als we ergens anders samen zijn?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Ervan uitgaande dat je een jongeman bent... nog nooit een vriendin gehad? Nou, dan hoop ik dat je wel vrienden hebt. Of in ieder geval één vriend. Hoe ga je daar mee om? Wat zou er in eerste instantie veel anders aan kúnnen zijn dan kennismaking-in-het-algemeen met een jongen of een meisje als je vriendschap zoekt?

Je vertelt me niet hoe oud je bent, ik bedenk dus zelf maar dat je met “het hebben van een vriendin” bedoelt dat je verkéring zoekt, of wel een relatie wilt. Prima, daar is niks mis mee. God heeft de mens zo gemaakt dat hij niet alleen hoeft te leven.

Nu je rechtstreekse vraag: hoe moet ik haar vermaken? Ik vind het wel een leuke vraag, ik moet tenminste even nadenken over een reactie. Mijn eerste ingeving is: met jezelf. Maar dat zou je héél verkeerd kunnen opvatten. Ik verbeter dit dus in: met wie je bént. Als jij verkering zoekt, betekent dat immers uiteindelijk een partner voor het leven. Nou, die wil je leren kénnen, toch? Van haver tot gort, lijkt me. Letterlijk álles is interessant: hoe ze er uit ziet, wat haar opleiding, werk en interesse inhouden, welke dingen of sporten ze leuk vindt, wie haar familie is, enzovoort, enzovoort. Is kerk/ geloof voor jou belangrijk, dan is ook dat een -niet onbelangrijk- item. Dus zijn er heel veel leuke, boeiende en leerzame dingen om over te praten, om uit te zoeken en ook om samen te gaan ondernemen. Genoeg te vragen. Genoeg te ontdekken.

Dat is één kant. Maar een relatie bestaat uit twéé. Zíj zal dus ook jóú willen leren kennen: jouw studie, werkzaamheden, hobby’s, familie. Ze zal willen weten wat jouw smaak is in voedsel, kleding, muziekkeuze, welke boeken je leest (of juist helemaal niet), of je geïnteresseerd bent in de wereld om je heen. Enzovoort, enzovoort. Genoeg te vertellen. Genoeg om te laten zien. Hoe je haar vermaakt? Ik wens je succes bij alles wat je gaat ondernemen als je een leuke meid ontmoet!

Misschien bedoel je met je vraag hoe je met seksualiteit omgaat... dat is zeer zeker géén eerste belangrijkheid, want als je dát denkt ben je níét bezig met de ánder (met vriendschap, die mogelijk kan overgaan in verliefdheid en ware liefde), maar denk je slechts aan je zélf en aan bevrediging van eigen (lust)gevoelens! Seksualiteit is wel een item binnen een relatie, maar níét de eerste en niet het énige! Seksualiteit is een vervólg op kennismaking, vriendschap, verliefdheid, liefde!

Laat me nog maar eens horen hoe het met je gaat!
Marijke Rots

Tags in dit artikel:

verkering
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
Rosalyn97
24-09-2014 / 19:04
Beste vraagsteller,

Ik denk dat je je dit niet moet afvragen. Je moet doen waar jij je goed bij voelt en dat je ziet dat de ander het ook leuk vind. Dat gaat op het vlak praten en seksualiteit.

Dus denk niet te veel na maar doe gewoon!

Rosalyn
juni
30-09-2014 / 09:46
geniet maar van de mooie natuur met zijn prachtig vee.

de rest komt vanzelf,of gaat


ach,dat zie je dan wel weer,toch?
juni
30-09-2014 / 09:47
leuke vraag,
en een leuk antw van mevr. Rots

Terug in de tijd

Beste ds. Van Vlastuin, Misschien is het niet netjes, maar ik wilde even ingaan op een antwoord over het dragen van hoedjes. Tevens heb ik er ook een vraag bij. De meeste mensen bij ons in de gemeente...
Geen reacties
24-09-2003
Ik zit met het volgende dilemma. Ik ben moeder van drie jonge kinderen: 4 jaar, 2,5 jaar en 2 maanden. Daarnaast ben ik stiefmoeder van een meisje van 8. Voor de geboorte van onze jongste werkte ik tw...
24 reacties
24-09-2011
Graag zou ik weten hoe ik uit mijn sociale isolement kom, want ben nogal depressief geworden en mijn zelfvertrouwen is weg. Verder ook nog alleenstaand en zou graag een christelijke vrouw krijgen, kun...
6 reacties
24-09-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering