Nadruppelen

drs. J. de Jongh-van Hoof / 1 reactie

02-08-2014, 09:22

Vraag

Beste (huis)arts. Ik ben een man van 33 jaar en heb een heel vervelend probleem. Al enige jaren heb ik last van nadruppelen na toiletbezoek. Niet een druppel, maar een dergelijke hoeveelheid dat tot de buitenkant van mijn onderbroek doordringt. Bijna bij ieder toiletbezoek is dit zo, een heel enkele keer wat minder. Ik ga daarom uitsluitend naar toiletten waar toiletpapier voor handen is. Wat doe ik zelf? Weinig drinken, toiletpapier gebruiken, uitknijpen, soms twee keer per dag ander ondergoed aan (ik zou het zo gênant vinden als men mij 'ruikt'). Maar nu vraagt mijn vrouw zich af waarom ze toch zoveel ondergoed van mij in de was heeft. Als ik dan na het plassen denk dat er niets meer in de urinebuis zit, trek ik mijn onderbroek aan en voel ik het laatste restje alsnog naar buiten komen. Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn? En is hier wat aan te doen? Bij het urineren ontstaat er ook een soort bobbeltje op de huid, wellicht een vergroot stukje in de urinebuis? Heeft dit hiermee te maken? Incontinentiemateriaal wil ik liever niet gebruiken vanwege schaamtegevoel en omdat het niet bij mijn leeftijd past. Ik ben ten einde raad.

Antwoord

Dit is een erg vervelende klacht en opmerkelijk voor een jonge man; dit vraagt om nader onderzoek door de huisarts en misschien de uroloog. Kortom: maak een afspraak met je huisarts en bespreek de klachten.

Groet,
José de Jongh-van Hoof

drs. J. de Jongh-van Hoof

drs. J. de Jongh-van Hoof

 • Geboortedatum:
  30-11-1967
 • Kerkelijke gezindte:
  Zevende-dags Adventist
 • Woon/standplaats:
  Rijssen
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Huisarts

Tags in dit artikel:

plas(sen)
1 reactie
Wilma
02-08-2014 / 12:58
Een vervelende klacht waar meer (jonge)mannen last van hebben, dan u denkt. Als urologieverpleegkundige zie ik regelmatig jongemannen en vrouwen langskomen met deze licht vorm van incontinentie. In bijna alle gevallen zijn de klachten te verhelpen.
In ieder geval raad ook ik u aan om naar de huisarts te gaan en zo nodig te laten doorsturen naar de uroloog. Enkele eenvoudige onderzoeken kunnen soms al een oorzaak aanwijzen en kan ook de oplossing niet heel moeilijk zijn. Overigens wel fijn als u het daarvoor aan uw vrouw vertelt ;-)

Enne...mocht u het nog niet doen: zittend plassen is veel beter dan staand plassen. M.n. voor het goed uitplassen/volledig legen van de blaas.

Terug in de tijd

Pasgeleden las ik in de Gezinsgids een artikel van ds. Moerkerken. Daarin schreef hij dat studenten  theologie eerst doo...
geen reacties
02-08-2006
Genesis 19:13. Wat wordt bedoeld met het grote geroep? Zochten zij naar God? Of riepen de engelen tot God? In Genesis 18...
geen reacties
02-08-2006
Een branderig gevoel in buik en rug inwendig. Vooral bij aanraking. Echter nergens uitslag. Kan dat op gordelroos duiden...
geen reacties
05-08-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering